Incendiu de la conducta de gaz din zona Pieţei Aviatorilor a fost stins

Incendiul de la conducta de gaz de pe strada Popa Savu, din zona Pieţei Aviatorilor, a fost stins, după ce angajaţii Distrigaz au oprit alimentarea cu combustibil.

44 afișări
Imaginea articolului Incendiu de la conducta de gaz din zona Pieţei Aviatorilor a fost stins

Incendiu la o conductă de gaz din zona Pieţei Aviatorilor (Sursa: Mediafax Foto)

Doi angajaţi ai Distrigaz au fost răniţi în incendiu, ei fiind duşi la Spitalul de Chirugie Plastică şi Arsuri, unde doar unul a fost internat întrucât avea arsuri de gradul doi pe faţă şi era în stare de şoc.

Directorul medical al Spitalului de Chirurgie Plastică şi Arsuri, Cristian Niţescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că cei doi muncitori au fost aduşi la unitatea sanitară în jurul orei 18.30.

"Unul dintre ei are arsuri de gradul II pe faţă şi foarte puţin - cam unul la sută - pe antebraţul drept. El va rămâne internat câteva zile. Al doilea bărbat, care a fost doar puţin atins de flacără la faţă, a plecat acasă", a spus Niţescu.

Martorii spun că nu au auzit nicio explozie, ci au văzut doar o flacără imensă. Aceştia au precizat că muncitorii de la Distrigaz care făceau lucrări în zonă au ieşit din groapa în care lucrau imediat după producerea incidentului, apoi au revenit încercând să oprească alimentarea cu gaze.

La faţa locului au fost trimişi şi inspectori ai Direcţiei Inspecţie şi angajaţi ai Direcţiei Investiţii din Primăria Sectorului 1.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că va cere efectuarea unei anchete privind cauzele producerii incidentului şi că începând de vineri va controla calitatea tuturor lucrărilor efectuate de Distrigaz, pe tot teritoriul sectorului.

"Constat că Distrigaz face lucrări de mântuială, dar în asemenea cazuri nu ne putem juca cu vieţile oamenilor", a mai spus Chiliman.

Un incendiu s-a produs, joi după-amiază, la o conductă de gaz de pe strada Popa Savu, din zona Pieţei Aviatorilor, flăcările cuprinzând şi o maşină de teren aflată în apropiere, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, maiorul Cătălin Eftene.

Sursa citată a precizat că la locul incendiului au fost trimise două autospeciale cu apă şi spumă pentru stingerea incendiului. Pompierii au supravegheat zona pentru ca incendiul să nu se extindă, până la sosirea echipelor de la Distrigaz.

Flacăra incendiului a fost de aproximativ şapte metri, iar traficul pe strada Popa Savu a fost blocat. Maşina aflată în zonă a fost avariată uşor, a mai spus Eftene.

Serviciul de ambulanţă, anunţat prin numărul unic de urgenţă 112, a trimis la faţa locului un echipaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici