Incendiu de vegetaţie în Parcul Naţional Ceahlău. Există pericol de extindere la pădure

Un incendiu de vegetaţie uscată a izbucnit, sâmbătă după-amiază, în Parcul Naţional Ceahlău, într-o zonă stâncoasă, şi există pericolul ca flăcările să se extindă la pădure, mai ales că pompierii nu pot interveni din cauza reliefului accidentat.

308 afișări
Imaginea articolului Incendiu de vegetaţie în Parcul Naţional Ceahlău. Există pericol de extindere la pădure

Incendiu de vegetaţie în Parcul Naţional Ceahlău. Există pericol de extindere la pădure

Potrivit conducerii Parcului Naţional Ceahlău, incendiul se manifestă pe o suprafaţă de câteva sute de metri pătraţi de vegetaţie, între două blocuri mari de stâncă din zona Poiana Stănilei, la o altitudine de aproximativ 1.700 de metri.

"Deocamdată flăcările au cuprins doar vegetaţia uscată de pe piscuri, fără a cuprinde şi zona împădurită. Din păcate, pompierii care au urcat şi ei pe munte nu pot interveni din cauza reliefului accidentat al zonei. În consecinţă, există pericolul ca incendiul să coboare spre pădure, singura posibilitate de a interveni în momentul de faţă fiind împrăştierea de apă cu elicopterul”, a declarat, sâmbătă după-amiază, directorul Parcului Naţional Ceahlău, Cătălin Gavrilescu.

Conform acestuia, incendiul a izbucnit, cel mai probabil, de la efectul de lupă al unui ciob de sticlă în razele soarelui.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, Iulian Jugan, a declarat că în zonă au mers mai multe echipaje de pompieri, însă acestea nu pot ajunge la locul incendiului din cauza terenului accidentat, însă vor rămâne acolo pentru a monitoriza focul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici