INCENDIU din Colectiv - Un pacient critic de la Spitalul de Arşi, transferat la un spital din Ierusalim

Unul din pacienţii critici de la Spitalul de Arşi, dintre victimele incendiului din clubul Colectiv, va fi transferat în Israel pentru tratament, în spital fiind în continuare nouă pacienţi critici, trei în stare gravă, dar care evoluează bine, şi alţi 14 în stare bună.

2323 afișări
Imaginea articolului INCENDIU din Colectiv - Un pacient critic de la Spitalul de Arşi, transferat la un spital din Ierusalim

INCENDIU din Colectiv - Un pacient critic de la Spitalul de Arşi, transferat în Israel

UPDATE: Pacientul transferat de la Spitalul de Arşi, tratat la Hadassah Medical Center din Ierusalim

Pacientul de la Spitalul de Arşi care va fi transferat în Israel, la cererea familiei, va fi tratat la Hadassah Medical Center din Ierusalim şi va fi transportat cu o aeronavă de clinica Intermedicas din România.

"În această seara, echipa Intermedicas va evacua primul pacient care va beneficia de tratament avansat în cadrul spitalului Hadassah din Israel. Profesorul Linton David-Michael, directorul secţiei de Terapie Intensivă din cadrul Hadassah Medical Center, alături de echipa Intermedicas şi de reprezentanţi ai Fundaţiei Policlinici Sociale Regina Maria au vizitat deja pacienţi din Spitalul Clinic de Urgenţe Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri, Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni şi Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca", se arată într-un comunicat al Intermedicas.

Ambulanţa aeriană cu care va fi transportat pacientul va aduce din Israel grefe de piele pentru un alt pacient care va fi operat în această seară în Bucureşti.

Costul vizitelor la pacientul transferat va fi suportat de partenerii implicati în proiect, a precizat sursa citată.

Profesorul Linton David-Michael este directorul medical al secţiei de Terapie Intensivă din cadrul Hadassah Medical Center. El se află miercuri şi joi la Bucureşti, unde consultă gratuit pacienţii din spitalele de stat care au suferit arsuri grave în urma incendiului din clubul Colectiv. Vizitele sunt realizate doar la solicitarea şi cu acordul familiilor.

Spitalul de Arşi: 9 pacienţi critici, 3 în stare gravă, dar care evoluează bine, şi alţi 14 în stare bună

Şeful Secţiei de terapie intensivă şi purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arşi Adrian Stănculea a spus că unul dintre cei nouă pacienţi în stare critică a fost evaluat miercuri dimineaţă de o echipă de medici din Israel şi va fi transferat probabil joi, la cererea familiei.

Alte solicitări de transferuri în străinătate nu au fost exprimate, a mai arătat medicul.

Există în schimb solicitări de la alte spitale de transfer de pacienţi în măsura în care ar mai fi locuri la Spitalul de Arşi.

Stănculea a mai precizat că spitalul primeşte ajutor de la alte unităţi, şi de stat, şi private, având nevoie de persoanl suplimentar - asistente şi infirmiere - la terapie intensivă, unde este un volum foarte mare de muncă.

El a mai arătat că se şi sfătuieşte cu medici din alte spitale, dar ar fi avut foarte mare nevoie de experienţa a doi colegi de la terapie intensivă care sunt suspendaţi.

Întrebat dacă spitalul dispune de medicamentele necesare pentru toţi răniţii, Stănculea a răspuns că în principiu da, după ce stocurile au fost refăcute.

În urma incendiului din clubul Colectiv, în spitalele din Capitală mai sunt internaţi 133 de pacienţi, dintre care 81 în stare critică şi gravă. Astfel, în Spitalul Universitar sunt 19 pacienţi, la Spitalul de Arşi - 26, Spitalul Floreasca - 14, Spitalul "Bagdasar-Arseni" - 21, Spitalul Elias - 14, Spitalul Militar - 12, Spitalul "Grigore Alexandrescu" - 7, Spitalul "Sfântul Ioan" - 7, Spitalul Pantelimon - 4, Spitalul "Gerota" - 3, Spitalul "Agrippa Ionescu" - 6.

Incendiul a provocat moartea a 32 de persoane şi rănirea a aproximativ 200, majoritatea fiind internate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici