Incendiu în Parcul Naţional Domogled, pe o suprafaţă de 1.000 de metri. Un elicopter, solicitat

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă, în Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei, din judeţul Caraş-Severin, fiind afectată o suprafaţă de aproximativ 1.000 de metri. Un elicopter a fost solicitat să intervină pentru stingerea flăcărilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

351 afișări
Imaginea articolului Incendiu în Parcul Naţional Domogled, pe o suprafaţă de 1.000 de metri. Un elicopter, solicitat

Incendiu în Parcul Naţional Domogled, pe o suprafaţă de 1.000 de metri. Un elicopter, solicitat

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, incendiul din Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 de metri, într-o zonă în care forţele de intervenţie nu pot ajunge.

“Se pare că este vorba de un singur focar, într-o zonă cu teren accidentat, stâncos, unde nu este posibil accesul forţelor de intervenţie”, a arătat ISU Caraş-Severin.

La faţa locului a fost solicitat să intervină şi un elicopter de la Inspectoratul General de Aviaţie al Ministerului Administraţiei şi Internelor, care a efectuat o primă recunoaştere pentru a evalua situaţia. Elicopterul urmează să execute misiuni de aruncare cu apă pentru stingerea incendiului.

La sfârşitul lunii aprilie, un alt incendiu a izbucnit în Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei, din judeţul Caraş-Severin, la o plantaţie de pin negru de Banat şi subarboret. O suprafaţă de aproximativ patru hectare a fost afectată de incendiu, care a fost stins după o săptămână de la izbucnire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici