Incendiu la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi | 18 pacienţi au fost evacuaţi, un angajat s-a intoxicat cu fum/ Spitalul NU are autorizaţie de securitate la incendiu | FOTO

Un incendiu a izbucnit, miercuri, la etajul 6 al Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi, un angajat al unităţii spitaliceşti fiind transportat la spital după ce s-a intoxicat cu fum, iar 18 pacienţi au fost evacuaţi, potrivit IGSU. După şase ore de intervenţie, incendiul a fost stins.

2086 afișări
Imaginea articolului Incendiu la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi | 18 pacienţi au fost evacuaţi, un angajat s-a intoxicat cu fum/ Spitalul NU are autorizaţie de securitate la incendiu | FOTO

Incendiu la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi | 18 pacienţi au fost evacuaţi, un angajat a ajuns la spital

UPDATE

Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi nu are autorizaţie de securitate la incendiu

Institutul de Boli Cardiovasculare ''I.M. Georgescu'' din Iaşi, unde miercuri a izbucnit un incendiu în urma căruia un angajat s-a intoxicat cu fum, iar 18 pacienţi au fost evacuaţi, nu are autorizaţie de securitate la incendiu, conform ISU Iaşi.

Reprezentanţii ISU Iaşi au declarat, miercuri, că Institutul de Boli Cardiovasculare ''I.M.Georgescu'' nu are o astfel de autorizaţie.

"La ultimul control s-a constatat că spitalul funcţiona fără a deţine autorizaţie de securitate la incendiu. A fost aplicat un avertisment, urmând să intre în legalitate. În acest moment nu au fost înaintate documentele necesare autorizării", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Silvia Bolohan.

Potrivit acesteia, incendiul a fost stins, dar pompierii verifică dacă au rămas focare pentru a le lichida.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au anunţat că, în jurul ore 00.30, a fost anunţat un incendiu la etajul 6 al Institutului de Boli Cardiovasculare din municipiul Iaşi.

Un angajat al spitalului, care a fost surprins într-o încăpere şi s-a intoxicat cu fum, a fost transportat la spital.

18 pacienţi, de la etajele 4 şi 5, au fost evacuaţi în siguranţă.

Pompierii militari au intervenit pentru lichidarea flăcărilor cu opt autospeciale de stingere şi o autoscară de intervenţie la înălţime, intervenţia fiind îngreunată din cauza cantităţilor mari de substanţe combustibile aflate în zona de ardere.

După şase ore de intervenţie, incendiul a fost stins. La ora transmiterii ştirii, militarii verifică daca există focare ascunse. Suprafaţa afectată este de aproximativ 500 metri pătraţi.

Cauza probabila a incendiului va fi stabilită ulterior, mai precizează IGSU.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici