Incendiu la o fabrică de mobilă din Argeş

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la o fabrică de mobilă din comuna argeşeană Valea Mare Pravăţ, acoperişul halei de producţie fiind avariat pe aproximativ 1.300 de metri pătraţi, iar 30 de utilaje de prelucrare a lemnului au fost degradate, nefiind înregistrate victime.

127 afișări
Imaginea articolului Incendiu la o fabrică de mobilă din Argeş

Incendiu la o fabrică de mobilă din Argeş (Imagine: Florin Buliga/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, lt. Mădălina Epure, la faţa locului s-au deplasat trei echipaje cu trei autospeciale cu apă şi spumă şi o autosanitară SMURD care au intervenit, în incendiu nefiind înregistrate victime sau persoane intoxicate cu fum.

"La faţa locului au intervenit pompierii militari ai Secţiei de Pompieri Câmpulung Muscel, incendiul fiind anunţat la 112 de un şofer care circula în acel moment în zonă. Fabrica are drept obiect de activitate prelucrarea lemnului şi este situată în comuna Valea Mare Pravăţ, pe strada Braşovului. În incendiu au ars acoperişul halei de producţie pe aproximativ 1.300 de metri pătraţi, planşeul din lemn, zece metri cubi de lambriu şi s-au degradat 30 de utilaje de prelucrare a lemnului, iar cauza este în curs de stabilire", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.

Mădălina Epure a precizat că hala unde a izbucnit incendiul nu avea pereţi despărţitori, iar înăuntru erau "multe materiale combustibile, lacuri, vopseluri", astfel că intervenţia pompierilor a fost dificilă.

Incendiul a fost stins după o intervenţie a pompierilor care a durat aproximativ şase ore.

Pompierii militari au precizat că a fost salvat material lemnos, materie primă de aproximativ 20 de metri cubi.

Fabrica de mobilă are 15 angajaţi, iar martorii spun că focul ar fi pornit de la atelierul de vopsitorie.

O comisie formată din pompieri militari şi poliţisti fac cercetări la faţa locului pentru a stabili împrejurările în care a izbucnit incendiul şi cauzele acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici