Incendiu la o mănăstire din Vaslui, unde a luat foc centrala termică a ansamblului monahal

Un incendiu puternic a izbucnit, luni seară, la o mănăstire din judeţul Vaslui, unde a luat foc centrala termică a ansamblului monahal, fără însă a fi afectată biserica sau chiliile în care sunt adăpostiţi călugării.

426 afișări
Imaginea articolului Incendiu la o mănăstire din Vaslui, unde a luat foc centrala termică a ansamblului monahal

Incendiu la o mănăstire din Vaslui, unde a luat foc centrala termică a ansamblului monahal (Imagine: Gabriel Petrescu - MediafaxFoto)

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, incendiul a avut loc în incinta ansamblului monahal al Mănăstirii "Movila lui Burcel", din zona de nord a judeţului Vaslui, unde flăcările au cuprins o anexă în care funcţiona centrala termică a complexului.

În zonă, au fost trimise două autospeciale de pompieri şi grupa operativă a ISU Vaslui, în sprijinul cărora au venit şi serviciile locale pentru situaţii de urgenţă ale comunelor Codăeşti şi Micleşti.

"Echipajele de pompieri au intervenit la timp astfel încât incendiul a fost localizat, fără a permite extinderea flăcărilor către biserică şi chiliile mănăstirii. Intervenţia a durat mai bine de o oră, fiind afectată acea anexă în care funcţiona centrala termică a ansamblului monahal", a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Alina Poiană.

În urma primelor cercetări desfăşurate la faţa locului imediat după stingerea flăcărilor, pompierii au stabilit drept cauză probabilă a izbucnirii incendiului neizolarea corespunzătoare a coşului de fum al centralei termice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici