Incendiu la un spital de copii din Bucureşti. 110 pacienţi au fost evacuaţi şi transferaţi

  • Un incendiu a izbucnit în noaptea de marţi spre miercuri la Centrul de Recuperare pentru Copii dr. Nicolae Robănescu din Bucureşti.
  • Incendiul a fost lichidat. 110 copii au fost evacuaţi. Nu există victime.
  • Toţi cei 110 de copii au fost transferaţi în siguranţă la Spitalul Marie Curie, aflat în apropiere. În momentul de faţă toţi copiii sunt repartizaţi pe secţii, a transmis Ministerul Sănătăţii
2500 afișări
Imaginea articolului Incendiu la un spital de copii din Bucureşti. 110 pacienţi au fost evacuaţi şi transferaţi

Un incendiu a izbucnit în noaptea de marţi spre miercuri la Centrul de Recuperare pentru Copii dr. Nicolae Robănescu din Bucureşti. 110 copii au fost evacuaţi. Nu există victime.

"Cel mai important este că nu există niciun fel de victime. Cu siguranţă a fost ceva legat de repornirea energiei electrice. Ţine de furnizorul de energie electrică", a spus ministrul Alexandru Rafila.

„Am venit pentru o urgenţă la spital, din fericire nu este nicio victimă, colegii de la UPU s-au mobilizat. Vedeam flăcări, fum, este absolut dezolant să vezi aşa ceva”, a spus dr. Cătălin Cârstoveanu.

Toţi cei 110 de copii au fost transferaţi în siguranţă la Spitalul Marie Curie, aflat în apropiere. În momentul de faţă toţi copiii sunt repartizaţi pe secţii, a transmis Ministerul Sănătăţii (MS).

Potrivit MS, marţi seara a avut loc o pană de curent în zona din jurul Spitalului de recuperare pentru copii Robănescu, motiv pentru care unitatea a fost alimentată de generator mai mult de o oră. În momentul revenirii energiei electrice în reţea, transformatorul a explodat, provocând incendierea a două maşini din apropiere.

Personalul a luat imediat măsuri pentru oprirea instalaţiilor de gaze din incinta spitalului şi a procedat la evacuarea în siguranta copiilor internaţi, a aparţinătorilor acestora, a mai explicat ministerul.

„Operaţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea directorului medical Andrada Mirea, care era de gardă în momentul respectiv. Ministrul Sănătăţii este in legătură permanenta cu conducerile celor doua spitale pentru asigurarea transferului în siguranţă al pacienţilor la Marie Curie, care a alocat resurse umane suplimentare în zona de primiri urgente pana la rezolvarea situaţiei”, a precizat MS.

Pompierii vor verifica spitalul care a fost afectat de fumul de la incendiul izbucnit în curte. Pagubele vor fi stabilite la finalul interveţiei pompierilor.

„Mulţumesc personalului medical şi unităţilor de intervenţie pentru promptitudinea şi profesionalismul de care au dat dovadă în această seară în cazul exploziei urmate de incendiu, de la Centrul Clinic de Recuperare Dr. Nicolae Robănescu. Cel mai important este că toţi copiii şi personalul medical sunt acum în siguranţă, fiind transferaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Marie S. Curie", a scris Marcel Ciolacu.

Ştire iniţială

Potrivit primelor informaţii, flăcările au izbucnit la o anexă a spitalului. Pompierii spun că este o defecţiune la o instalaţie electrică.

De asemenea, în zonă sunt numeroase maşini care ar putea fi afectate de flăcări. Cel puţin două maşini au fost avariate, arată primele informaţii.

La faţa locului au fost trimise numeroase autoutilitare de pompieri şi de la ambulanţă. Pacienţii au fost evacuaţi cu ambulanţele şi au fost duşi la Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii „Marie Curie".

„La interior e din ce în ce mai mult fum, am fost în interior să scoatem un frigider cu probe. Nici nu ajunseseră pompierii şi copiii erau deja în stradă. Transformatorul era nou, a fost o pană de curent. Când a repornit a explodat transformatorul. Problema e că în acea zonă era şi ţeava de la gaze”, a declarat Andrada Mirea, director medical al spitalului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici