Incendiu la un spital din Oradea, posibil de la o lumânare aprinsă la căpătâiul unui pacient decedat

Un incendiu a izbucnit, joi seară, la un salon din Secţia de Chirurgie a Spitalului "Pelican", din Oradea, posibil de la o lumânare aprinsă la căpătâiul unui pacient decedat, cei 11 pacienţi internaţi la etajul repectiv fiind evacuaţi, niciunul nefiind rănit.

296 afișări
Imaginea articolului Incendiu la un spital din Oradea, posibil de la o lumânare aprinsă la căpătâiul unui pacient decedat

Incendiu la un spital din Oradea, posibil de la o lumânare aprinsă la căpătâiul unui pacient decedat (Imagine: Costi Tudor/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit locotenentului Cristian Herţe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, incendiul a izbucnit la etajul 1 al spitalului, la un salon al Secţiei de Chirurgie.

"La locul evenimentului s-au deplasat cinci autospeciale din cadrul Detaşamentului 1 şi 2 de Pompieri Oradea, respectiv două echipaje SMURD şi două echipaje ale Serviciului de Ambulanţă. La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul era lichidat de către angajaţii spitalului, 11 pacienţi fiind evacuaţi, ei fiind în afara oricărui pericol", a declarat pentru MEDIAFAX locotenentul Cristian Herţe.

Acesta a mai spus că, în prezent, pompierii cercetează împrejurările producerii evenimentului şi evaluează pagubele produse.

Potrivit martorilor, incendiul s-ar fi produs din cauza unei lumânări aprinse la căpătâiul unui pacient decedat, dar, deocamdată, reprezentantul ISU nu a putut confirma această ipoteză.

"Dispeceratul nu a primit încă datele exacte. Vom reveni cu detalii pe măsură ce le vom afla", a mai precizat Herţe.

Contactat pe această temă, dr. Hadrian Borcea, şeful SMRD, care a participat la operaţiune, a declarat că incendiul nu a fost unul de proporţii.

"A fost, practic, un focar de incendiu, stins rapid. A produs mult fum, iar pacienţii internaţi la acel nivel au trebuit evacuaţi, dar niciunul nu a fost expus direct la fum. Practic nu au fost probleme medicale consecutive incendiului. Doi pacienţi s-au autoevacuat, iar nouă au fost mutaţi cu paturi cu tot", a precizat Borcea.

Şeful SMURD a declarat că nu poate spune care a fost cauza incendiului, însă a confirmat, totuşi, că "în acel salon în care a fost focarul de incendiu era un pacient decedat".

Potrivit unor surse medicale, în incendiu au ars câteva aparate amplasate pe o noptieră, cadavrul nefiind atins de flăcări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici