Incendiu provocat de un bolnav la Spitalul Socola

Zeci de bolnavi cu probleme psihice au fost evacuaţi, luni după-amiază, dintr-un pavilion al Spitalului Socola din Iaşi, în urma unui incendiu izbucnit de la o saltea care a fost aprinsă cu bricheta de către un bolnav.

119 afișări
Imaginea articolului Incendiu provocat de un bolnav la Spitalul Socola

Spitalul Socola (Imagine din arhivă; Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

Angajaţii spitalului susţin că incendiul a izbucnit după ce unul dintre bolnavii internaţi în această unitate medicală a dat foc unei saltele dintr-un salon, cu o brichetă.

Întreaga clădire a fost cuprinsă de un fum gros, stârnind panică în rândul bolnavilor cazaţi în pavilionul respectiv. Aceştia au fost evacuaţi rapid de către angajaţii spitalului, dar şi de pompierii sosiţi la faţa locului.

"Echipajele noastre au ajuns în scurt timp de la izbucnirea incendiului, dar flăcările fuseseră deja stinse de personalul unităţii. Totuşi, pacienţii au fost evacuaţi pentru mai multă siguranţă. Primele informaţii arată că salteau a fost aprinsă de unul dintre bolnavi, cu o brichetă", a declarat căpitanul Grigore Niţă, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţe (ISU) Iaşi.

Deocamdată, nu se cunoaşte dacă bolnavul a vrut să dea foc saltelei sau dacă incendiul a fost declanşat accidental.

Conducerea spitalului Socola din Iaşi susţine că, în total, câteva zeci de pacienţi au fost mutaţi în alte pavilioane, ei urmând să fie readuşi în vechile saloane doar după ce corpul de clădire respectiv va fi renovat.

Pompierii au anunţat că au declanşat o anchetă în acest caz, pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii incendiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici