Incendiu puternic în Delta Dunării: ard papură şi stuf pe 150 de hectare

Un incendiu puternic a izbucnit luni seara în Delta Dunării, unde ard papură şi stuf pe o suprafaţă de peste 150 de hectare.

1418 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic în Delta Dunării: ard papură şi stuf pe 150 de hectare

Captură video ordinea.ro/Facebook

Salvatorii Pichetului de Pompieri Crişan intervin luni seara cu două ambarcaţiuni pentru limitarea incendiului de vegetaţie uscată şi palustră ce se manifestă în apropiere de localitatea Sulina.

Incendiul a fost monitorizat de către agenţii ARBDD, iar în urma evaluării, până la acest moment, nu există pericolul de extindere, acesta manifestându-se într-o zona inundabilă.

„Cinci subofiţeri din cadrul Pichetului de Pompieri Crişan asigura măsuri de protecţie în caz de necesitate la locuinţele aflate în apropierea focarelor dar şi pentru a monitoriza şi a împiedica răspândirea incendiului peste canalele ce îl delimitează. Incendiul se dezvoltă în zona Canalului Bărbosu intersecţie cu Canalul Cardon cu extindere către Mila Marină 2”, informează ISU Tulcea.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” al judeţului Tulcea aduce aminte cetăţenilor că incendierea vegetaţiei uscate este strict interzisă cu atât mai mult în Delta Dunării. Astfel de acţiuni necugetate pot avea urmări deosebit de grave pentru viaţa locuitorilor, a habitatelor naturale şi pentru bunurile oamenilor.

Până la acest moment, nu sunt înregistrate victime.

Potrivit salvatorilor, misiunea este una dificilă din cauza vântului care bate cu putere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici