Incendiu puternic în Munţii Şureanu: Peste 15 hectare de pădure au fost afectate

Un incendiu puternic de pădure a izbucnit, sâmbătă, în Munţii Şureanu, în zona comunei Şugag din judeţul Alba, pentru stingerea focului, care a distrus peste 15 hectare de pădure, intervenind zeci de pompieri, jandarmi, silvicultori şi localnici.

296 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic în Munţii Şureanu: Peste 15 hectare de pădure au fost afectate

Incendiu puternic în Munţii Şureanu: Peste 15 hectare de pădure au fost afectate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, locotenent Cristian Todor, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că incendiul a izbucnit sâmbătă, în zona Smida Mică din Munţii Şureanu, pe raza comunei Şugag.

Todor a spus că din cauza caniculei, dar şi vântului puternic focul s-a extins cu repeziciune, afectând atât o zonă de păşune alpină, cât şi o pădure de conifere.

Potrivit sursei citate, incendiul nu este încă stins şi până acum a afectat peste 15 hectare de pădure de conifere şi aproximativ 10 hectare de păşune.

La faţa locului au fost mobilizaţi aproape 60 de pompieri militari, jandarmi, angajaţi silvici şi voluntari care au intervenit toată noaptea de sâmbătă spre duminică pentru a opri extinderea incendiului. Cristian Todor a mai spus că incendiul a fost localizat, echipele de intervenţie au reuşit să oprească extinderea acestuia, însă intervin în continuarea pentru a-l stinge, fiind posibilă reactivarea acestuia dacă va reîncepe să bată vântul.

"Cauza probabilă de izbucnire a incendiului va fi stabilită după finalizarea intervenţiei de stingere. Extinderea focului a fost favorizată de seceta din ultima perioadă dar şi de vântul puternic", a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU Alba.

Alte două incendii de vegetaţie uscată s-au produs, sâmbătă, în zonele localităţilor Lupşa şi Ocoliş din judeţul Alba, însă acestea nu au fost de mare amploare şi au fost stinse de pompieri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici