INCENDIU PUTERNIC într-o pădure din Slănic Moldova: Zeci de pompieri intervin pentru singerea focului

Un incendiu puternic a izbucnit, luni la prânz, într-o zonă împădurită din staţiunea Slănic Moldova, judeţul Bacău, unde peste şapte hectare de litieră, cioturi şi buşteni uscaţi au fost cuprinse de flăcări, 45 de pompieri şi angajaţi ai Direcţiei Silvice intervenind pentru stingerea flăcărilor.

1443 afișări
Imaginea articolului INCENDIU PUTERNIC într-o pădure din Slănic Moldova: Zeci de pompieri intervin pentru singerea focului

INCENDIU PUTERNIC într-o pădure din Slănic Moldova: Zeci de pompieri intervin pentru singerea focului (Imagine: Costi Tudor / Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, incendiul se manifestă de mai bine de 17 ore într-o pădure de foioase din zona cartierului Cerdac a Staţiunii Slănic Moldova, arzând litiera, cioturile şi buştenii uscaţi de la poalele pădurii, fără a fi cuprins coronamentul copacilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Practic, sunt afectate peste şase hectare de pădure de puiet şi un hectar de pădure matură, distanţa dintre cele două focare fiind de aproximativ un kilometru. În consecinţă, zeci de pompieri militari şi civili, precum şi angajaţi ai Direcţiei Silvice intervin, la ora actuală, pentru stingerea incendiului, anunţat în cursul serii de duminică.

"Aproape 80 de pompieri şi lucrători silvici au acţionat pe tot parcursul nopţii la izolarea focarelor prin crearea acelor fâşii de siguranţă de pe care a fost îndepărtată toată vegetaţia care ar putea conduce la extinderea incendiului. De asemenea, s-a intervenit pentru stingerea flăcărilor, apa fiind transportată în zonele greu accesibile cu acea autospecială pe şenile de care dispune inspectoratul. Din păcate, vântul ar putea să ne creeze probleme, existând pericolul de reaprindere în zonele unde s-a reuşit lichidarea incendiului şi chiar extinderea acestuia", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Pompierii băcăuani nu au putut estima când se va termina intervenţia din staţiunea Slănic Moldova, în condiţiile în care judeţul Bacău se află sub cod galben de vânt în cursul după-amiezii de luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici