Incendiu puternic la biserica din Sfântu Gheorghe: Cupola lăcaşului s-a prăbuşit, pompierii intervin de peste şapte ore pentru stingerea focului

Biserica din localitatea Sfântu Gheorghe din judeţul Tulcea a fost cuprinsă de un incendiu puternic, sâmbătă, iar pompierii, ajutaţi de localnici, intervin de peste şapte ore pentru lichidarea focului, cinci localnici care ajutau la intervenţie având nevoie de îngrijiri medicale.

540 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic la biserica din Sfântu Gheorghe: Cupola lăcaşului s-a prăbuşit, pompierii intervin de peste şapte ore pentru stingerea focului

Incendiu puternic la biserica din Sfântu Gheorghe: Cupola lăcaşului s-a prăbuşit, pompierii intervin de peste şapte ore pentru stingerea focului (Imagine: Florin Buliga/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Tulcea, Angela Tulceanu, incendiul a fost anunţat la 112 sâmbătă, în jurul orei 8.00, iar la faţa locului au mers un echipaj al Serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din localitate, cu o autospecială şi cu o cisternă a Primăriei, precum şi două echipeje de pompieri de la ISU Tulcea, care au ajuns în zonă cu o şalupă rapidă a Poliţiei de Frontieră.

Tulceanu a precizat că incendiul a cuprins cupola bisericii, acesta fiind localizat de pompieri, care au împiedicat extinderea focului la casele din apropiere.

Reprezentantul ISU a mai spus că incendiul este în curs de lichidare la ora transmiterii acestei ştiri.

Directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Tulcea, Dumitru Vâlcu, a declarat pentru MEDIAFAX că în timpul intervenţiei de stingere a focului cinci localnici au avut nevoie de ajutorul cadrelor medicale după ce s-au intoxicat cu fum.

Potrivit acestuia, la faţa locului a fost trimisă o şalupă medicalizată, una dintre persoane necesitând oxigen. Vâlcu a precizat că toate cele cinci persoane au fost stabilizate şi nu au necesitat transportarea la spital.

Directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Tulcea a mai spus că în urma incendiului cupola bisericii s-a prăbuşit.

În luna septembrie a anului trecut, preotul paroh al bisericii din Sfântu Gheorghe a fost dat dispărut pe mare, împreună cu un alt localnic. Preotul a fost căutat timp de mai multe zile, însă fără rezultat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici