Incendiu puternic la Iaşi: Clădirea unui centru comercial s-a prăbuşit parţial - FOTO, VIDEO

Clădirea unui complex comercial din Iaşi s-a prăbuşit parţial, sâmbătă la prânz, în urma unui puternic incendiu care a izbucnit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în partea stângă a complexului, pompierii intervenind şi la această oră pentru stingerea focului.

3701 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic la Iaşi: Clădirea unui centru comercial s-a prăbuşit parţial - FOTO, VIDEO

Incendiu puternic la Iaşi: Clădirea unui centru comercial s-a prăbuşit parţial (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, Silvia Spiridon, a declarat că incendiul a izbucnit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 2.00, în partea stângă a complexului comercial "Siraj", unde există mai multe standuri cu produse de papetărie, vopseluri şi produce chimice.

Potrivi acesteia, sâmbătă, în jurul orei 12.00, partea din spate a clădirii s-a prăbuşit, incendiul nefiind stins nici la această oră.

"La faţa locului sunt deplasate efective importante ale ISU, sunt acolo în jur de 80 de pompieri, dar incendiul se propagă cu violenţă. Sunt multe produse chimice, inclusiv vopseluri, existând încă focare chiar şi în zona prăbuşită", a declarat Silvia Spiridon.

Pe timpul intervenţiei, doi pompieri au fost intoxicaţi cu fum, fiind transportaţi la Spitalul Sfântu Spiridon din Iaşi. Cei doi pompieri au vârste de 23 şi 31 de ani.

"Cei doi lucrători ISU au fost intoxicaţi cu fum şi au suferit arsuri uşoare prin vapori. Ei au fost evaluaţi şi sunt în afara oricărui pericol. Cei doi pompieri au cerut să fie externaţi pentru a-şi petrece Paştele acasă. Îi vom externa pe bază de semnătură", a declarat medicul Tudor Ciuhodaru, din cadrul Spitalului Sfântu Spridon din Iaşi.

Potrivit Silviei Spiridon, deocamdată nu se cunosc cauzele izbucnirii incendiului, care este încă în desfăşurare.

Purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi a mai spus că la această oră incendiul a fost localizat şi că nu există pericolul extinderii acestuia la clădirile din jur.

La ora transmiterii acestei ştiri, pompierii acţionează în continuare pentru stingerea incendiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici