Incendiu puternic la o fabrică de mobilă din Dărmăneşti. Pompierii au intervenit cu opt autospeciale

Un incendiu puternic s-a produs, miercuri, la o fabrică de mobilă din oraşul băcăuan Dărmăneşti, pentru stingerea flăcărilor intervenindu-se cu opt autospeciale de pompieri, angajaţii reuşind să iasă la timp din hala de producţie, dar fiind înregistrate importante pagube materiale.

178 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic la o fabrică de mobilă din Dărmăneşti. Pompierii au intervenit cu opt autospeciale

Incendiu puternic la o fabrică de mobilă din Dărmăneşti, pompierii au intervenit cu opt autospeciale (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, incendiul a izbucnit de la scânteile provenite de la un utilaj de şlefuire aflat în funcţiune, care au aprins un sac cu reziduuri, ulterior flăcările extinzându-se la rumeguşul din încăpere.

În foarte scurt timp, în pofida declanşării sistemului antiincendiu din clădire, flăcările au cuprins întreaga hală de producţie a mobilei şi tâmplăriei de lemn.

"În momentul în care pompierii au ajuns la intervenţie, incendiul se manifesta cu violenţă în interiorul şi la acoperişul construcţiei, pe o suprafaţă de aproximativ 350 metri pătraţi. În acţiunea de lichidare a incendiului, pe lângă cele patru autospeciale de intervenţie ale ISU Bacău, am primit sprijinul unui serviciu privat pentru situaţii de urgenţă al unei societăţi petroliere, precum şi al serviciilor voluntare de pompieri ale oraşelor Comăneşti şi Dărmăneşti. Intervenţia a durat aproape două ore şi, din fericire, nu au existat victime, angajaţii reuşind să iasă la timp din clădirea cuprinsă de flăcări", a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

În urma incendiului, au ars utilajele de producţie şi zeci de produse finite din incinta fabricii de mobilă, precum şi acoperişul clădirii, pe o suprafaţă de 350 metri pătraţi.

Pompierii băcăuani l-au amendat pe administratorul societăţii cu suma de 5.000 de lei pentru nerespectarea normelor de prevenire şi stingere a incendiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici