INCENDIU puternic la o fermă de vaci din Buzău. Zeci de animale au murit - FOTO

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă, la o fermă de vaci din comuna buzoiană Stâlpu, unde aproximativ 30 de animale au murit, iar intervenţia pentru stingerea focului este dificilă întrucât în zonă nu există hidrant, pompierii mergând la o distanţă de 5-6 kilometri pentru a se alimenta cu apă.

634 afișări
Imaginea articolului INCENDIU puternic la o fermă de vaci din Buzău. Zeci de animale au murit - FOTO

Incendiu puternic la o fermă de vaci, 30 de animale au murit (Imagine: Florin Buliga/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, plutonier Marius Sârbescu, incendiul izbucnit sâmbătă seară a cuprins întreaga fermă, în care erau zeci de vaci, dar şi depozitul de furaje în care se află tone de paie.

Incendiul se manifestă extrem de violent atât în depozitul de furaje, cât şi în grajdul cu animale, iar primele estimări arată că aproximativ 30 de vaci au ars de vii, alte 20 fiind salvate.

Pompierii intervin pentru lichidarea incendiului cu patru autospeciale, fiind ajutaţi şi de localnici care, echipaţi cu măşti de protecţie, au intrat în grajd în încercarea de a dezlega animalele şi de a le salva din foc.

Intervenţia de stingere a incendiului este dificilă şi pentru că în zonă nu există hidrant, astfel că pompierii fac naveta la o distanţă de 5-6 kilometri pentru a alimenta autospecialele.

Reprezentanţii ISU apreciază că intervenţia de lichidare a incendiului va fi de durată, având în vedere şi cantitatea foarte mare de furaje cuprinsă de foc, dar şi suprafaţa întinsă a grajdului.

Ferma cuprinsă de incendiu aparţine unui om de afaceri, patron al unui cunoscut restaurant din municipiul Buzău.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici