Incendiu puternic la un depozit din Afumaţi. Un perete al clădirii s-a prăbuşit. Garda de Mediu: Nu sunt probleme pentru sănătatea populaţiei

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri dimineaţă, la un depozit din localitatea ilfoveană Afumaţi, flăcările cuprinzând 80% dintr-o suprafaţă de aproximativ 4.000 metri pătraţi. A fost emis şi un mesaj RO-ALERT. Incendiul a fost localizat, nu sunt răniţi, a anunţat ISU.

3716 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic la un depozit din Afumaţi. Un perete al clădirii s-a prăbuşit. Garda de Mediu: Nu sunt probleme pentru sănătatea populaţiei

Incendiu puternic la un depozit din Afumaţi. Un perete al clădirii s-a prăbuşit. Garda de Mediu: Nu sunt probleme pentru sănătatea populaţiei

Reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov au anunţat că un incendiu a izbucnit vineri dimineaţă la un depozit din localitatea Afumaţi, judeţul Ilfov. Arde aproximativ 80% dintr-o suprafaţă de circa 4.000 metri pătraţi. Salvatorii intervin cu 14 autospeciale de stingere, patru autoscări, doua descarcerări şi o ambulanţă SMURD. În interior sunt depozitate materiale de tip PET. Incendiul a fost localizat.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a emis şi un mesaj RO-ALERT pentru locuitorii din zonă. "Incendiu major produs în Afumaţi. Evitaţi zona şi eliberaţi căile de circulaţie pentru a permite accesul mijloacelor de intervenţie", a fost mesajul transmis.

Garda de Mediu, după incendiul din Afumaţi: Nu sunt probleme pentru sănătatea populaţiei

Reprezentanţii Gărzii de Mediu precizează că fumul degajat de incendiul de vineri din localitatea Afumaţi nu reprezintă un pericol pentru sănătatea populaţiei, valorile înregistrate de un laborator mobil fiind sub limita admisă.

„Am luat legătura cu Agenţia de Protecţia Mediului Bucureşti, care are în dotare un autolaborator, care s-a deplasat. Am vorbit cu cei de la autolaborator şi mi-au confirmat faptul că nu există pericol pentru sănătatea populaţiei. Valoarea înregistrată este de 4 mg/mc. Valoarea este sub valoarea limită admisă, deci nu sunt probleme pentru sănătatea populaţiei”, a explicat Emil Grigore, comisar la Garda de Mediu, la Digi24.

La acelaşi post de televiziune, preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache, a declarat că firma care deţine depozitul nu avea paznic de noapte, iar incendiul a fost sesizat de poliţiştii care patrulau în zonă.

Potrivit specialistului, nu există pericole pentru populaţie mai ales pentru că vântul nu este puternic şi zona în care s-a produs incendiul este una industrială.

„Până în zona rezidenţială, avem cam 2 kilometri şi jumătate. Oamenii nu trebuie să-şi facă probleme”, a mai spus Grigore.

ISU: Există posibilitatea prăbuşirii halei. Un perete lateral al clădirii deja s-a prăbuşit

Incendiul de la depozitul din Afumaţi a fost localizat, însă există în continuare riscul prăbuşirii construcţiei, avertizează reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov. Până la ora transmiterii ştirii, nu a fost înregistrată nicio persoană rănită.

"Intervenţia este în desfăşurare, în acest moment incendiul este localizat, ceea ce înseamnă că acesta nu se mai poate extinde şi la obiectivele învecinate. Colegii mei intervin cu prudenţă din exteriorul locaiei pentru că există posibilitatea prăbuşirii halei. De asemenea, un perete lateral al clădirii s-a prăbuşit. Vorbim de o hală pe structură metalică, învelită cu panouri tip sandviş, care din cauza temperaturilor foarte mari, se prăbuşesc", a declarat Bogdan Toma, ofiţer de presă al ISU Bucureşti-Ilfov, la Digi 24.

Până la ora transmiterii ştirii, nu a fost nevoie de intervenţia celor de la SMURD pentru acordarea îngrijirilor medicale vreunei persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici