Incendiu puternic la un hotel din Moneasa. Turiştii cazaţi acolo au fost evacuaţi

Un incendiu puternic a distrus, în noaptea de vinei spre sâmbătă, acoperişul şi mansarda unui hotel din staţiunea arădeană Moneasa, iar turiştii cazaţi acolo au fost evacuaţi, fără a exista victime, pompierii intervenind timp de aproximativ şase ore pentru stingerea flăcărilor.

637 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic la un hotel din Moneasa. Turiştii cazaţi acolo au fost evacuaţi

Incendiu puternic la un hotel din Moneasa. Turiştii cazaţi acolo au fost evacuaţi (Imagine: Florin Buliga/Mediafax Foto)

Incendiul a izbucnit în mansarda unui hotel din staţiunea Moneasa, iar martorii au sunat la 112 pentru a anunţa pompierii.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, la ajungerea echipajelor flăcările se manifestau violent, la aproape tot acoperişul, iar intervenţia a fost îngreunată de poziţionarea clădirii, la poalele unui deal, dar şi de faptul că acoperişul era din tablă, care a trebuit îndepărtată pentru a se ajunge la structura din lemn.

"Intervenţia a fost foarte dificilă din cauza poziţionării construcţiei, înălţimii acesteia şi acoperişurului din tablă, sub care era scândură. Lispeau surse de apă în apropiere, iar prima maşină de intervenţie sosită a alimentat din piscina hotelului", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Arad, George Pleşca.

O parte dintre turiştii aflaţi în imobil au ieşit singuri, în timp ce alţii, care dormeau, au fost evacuaţi. Potrivit ISU, nu au existat persoane rănite sau intoxicate cu fum.

Intervenţia pompierilor, sosiţi cu mai multe autospeciale din oraşul Sebiş şi comuna Gurahonţ, a durat peste şase ore.

Incendiul a distrus acoperişul şi mansarda hotelului, iar pompierii nu au stabilit deocamdată cauza izbucnirii focului, o comisie fiind încă la faţa locului pentru cercetări.

Reprezentanţii ISU nu au putut preciza câţi turişti erau cazaţi în hotel la momentul izbucnirii incendiului.

Hotelul afectat de incendiu are două etaje şi mansardă şi se afă între un deal şi Valea Moneasa. Imobilul are 21 de camere duble sau triple şi două apartamente şi un restaurant cu o sută de locuri.

Staţiunea montană Moneasa se află la aproximativ o sută de kilometri de municipiul Arad, în apropiere de limita de judeţ cu Bihor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici