Incendiul de la Aeroportul Otopeni a fost stins

Incendiul izbucnit, sâmbătă după amiază, la o magazie din terminalul de plecări internaţionale al Aeroportului Internaţional "Henri Coandă" Otopeni a fost stins după o intervenţie de aproape două ore a pompierilor, traficul aerian fiind reluat după ce 12 curse au avut întârzieri.

338 afișări
Imaginea articolului Incendiul de la Aeroportul Otopeni a fost stins

Incendiu la Aeroportul Otopeni

Mihaela Chiril, oficial al Aeroportului, a declarat agenţiei MEDIAFAX că terminalul - care a fost evacuat pe durata intervenţiei - a fost redeschis pentru călători, angajaţii fiind chemaţi la posturi pentru a relua operaţiunile normale.

"Incendiul a fost stins, iar pasagerii au fost reprimiţi înăuntru pentru operaţiunile premergătoare zborurilor", a declarat Chiril.

Oficialul Aeroportului a precizat că 12 curse au avut întârzieri din cauza incendiului. Prima dintre ele ar fi trebuit să plece la 15.50.

"Doar 12 curse au avut modificate orele de plecare. Prima cursă va decola în jurul orei 19.20, având în vedere că sunt necesare două ore pentru îmbarcarea pasagerilor, iar operaţiunile au fost reluate normal în jurul orei 17.20", a spus Chiril.

Ea nu a putut preciza ce anume era depozitat în magazia cuprinsă de flăcări şi nici nu s-a putut pronunţa asupra cauzei incendiului, precizând că aşteaptă finalizarea cercetărilor făcute de pompieri.

Terminalul de plecări internaţionale de la Aeroportul Henri Coandă Otopeni a fost evacuat, sâmbătă, din cauza unui incendiu izbucnit în subsol.

Potrivit Mihaelei Chiril, incendiul a izbucnit în jurul orei 15.10, în subsolul terminalului de plecări internaţionale.

Ca urmare, pasagerii din terminal au fost evacuaţi, iar pompierii aeroportului şi pompierii militari au intervenit imediat pentru a stinge flăcările.

Şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov, colonelul Claudiu Avram, a declarat agenţiei MEDIAFAX că incendiul a izbucnit la o magazie.

"Iniţial s-a crezut că este un incendiu de mici proporţii şi au intervenit, în primă fază, pompierii civili angajaţi ai Aeroportului. Aceştia au realizat însă că este mai mare decât s-a crezut şi ne-au chemat şi pe noi", a spus Avram.

El nu a putut preciza ce anume este depozitat în acea magazie, spunând doar că pompierilor le este îngreunată intervenţia de fumul gros care inundă încăperea.

La momentul transmiterii acestei ştiri, echipele de intervenţie lucrau de circa 30 de minute la stingerea incendiului, după ce au reuşit localizarea sa.

La intervenţia de la Aeroport au fost trimise toate cele patru echipaje cu autospeciale ale IJSU Ilfov aflate în zonă, fiecare folosind pentru intervenţii apă şi spumă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici