Incendiul de la fabrica de condimente din Alba a fost stins după aproape cinci zile

Incendiul de la fabrica de condimente Solina, din Alba Iulia, a fost stins, miercuri seara, după aproape cinci zile de la izbucnire. O comisie formată din pompieri, poliţişti, reprezentanţi ai asiguratorului şi ai companiei vor face o anchetă comună pentru a stabili de la ce a pornit focul.

770 afișări
Imaginea articolului Incendiul de la fabrica de condimente din Alba a fost stins după aproape cinci zile

Incendiul de la fabrica de condimente din Alba a fost stins după aproape cinci zile

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, miercuri seara, căm în mod official, intervenţia de stingere a incendiului de la fabrica de condimente Solina, din Alba Iulia, s-a încheiat la ora 18.00.

Potrivit ISU Alba, în ultimele zile s-a acţionat cu 38 de autospeciale de interventie, 4 motopompe, 26 de ofiţeri şi 142 de subofiţeri şi maiştri militari.

Sâmbătă, 2 februarie, în prima zi a incendiului au acţionat şi pompieri din Hunedoara, Cluj şi Sibiu.

”A ars hala de producţie şi depozitare, spaţii administrative şi conexe pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi. Au fost protejate/salvate - 10 autocamioane, aparatură de laborator, butelii cu GPL, acetilenă etc., instalaţie depozitare azot, depozit motorină şi alte bunuri folosite în procesul de producţie. A fost protejată hala de producţie din imediata apropiere, aparţinând unui alt operator economic”, a transmis reprezentantul ISU Alba.

Incendiul a izbucnit sâmbătă dimineaţa, la ora 6.00, şi a fost sesizat de paznicul clădirii, singura persoană aflată la acea oră în incintă. El a cerut ajutor, iar pompierii şi-au dat seama că nu vor reuşi să stingă flăcările care deja aveau o înălţime de câţiva metri şi au cuprins întreaga clădire, astfel că forţele au fost suplimentate. După câteva ore, folosind inclusiv apă din râul care se află în apropierea fabricii, pompierii au reuşit să localizeze şi să oprească flăcările pe o mare parte din exteriorul clădirii, însă în interior au rămas focare.

Fabrica de condimente Solina era situată în parcul industrial al municipiului Alba Iulia, în apropiere de şoseaua de centură. Până la jumătatea anului 2016, când a fost cumpărată de grupul francez, a funcţionat sub numele Supremia, firmă desemnată ca cel mai mare producător de condimente din România. La cumpărare, compania franceză a făcut şi o infuzie de capital de 3,4 milioane de euro iar până în acest moment Solina Romania este considerat şi unul dintre jucătorii importanţi la nivelul pieţei est europene, cu exporturi pe 4 continente şi achiziţii de materie primă din 80 de ţări.

De altfel, Solina România a arătat că activităţile de producţie vor fi transferate, temporar, către alte fabrici ale companiei din Europa, conducerea grupului francez dând asigurări că nu va renunţa la activităţile din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici