Incendiul de la Petrobrazi, provocat de o explozie de gaze

Incendiul produs marţi dimineaţă, în incinta Rafinăriei Petrobrazi, a fost provocat de "o explozie de gaze a cărui sursă de iniţiere nu a fost încă stabilită", se arată într-un comunicat de presă, dat publicităţii marţi seară, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova.

1 afișare
Imaginea articolului Incendiul de la Petrobrazi, provocat de o explozie de gaze

Incendiul de la Petrobrazi, provocat de o explozie de gaze

Potrivit IPJ Prahova, din primele verificări efectuate în incinta Rafinăriei Petrobrazi, incendiul produs marţi dimineaţă a fost provocat "de o explozie de gaze a cărui sursă de iniţiere nu a fost încă stabilită".

Din primele cercetări şi din relatările personalului rafinăriei poliţiştii au stabilit că aproximativ 250 de tone de aditiv, o sută de tone de kerosen şi 700 de tone de motorină au ars în incendiul produs la Rafinăria Petrobrazi, cele trei rezervoare în care se aflau substanţele respective, precum şi o staţie de transformare şi o staţie de pompare fiind afectate de flăcări.

Marţi dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Petrom, Dan Pazara, informa, într-o conferinţă de presă, că rezervorul încărcat cu combustibil pentru aeronave nu a fost afectat decât pe partea exterioară.

În comunicatul dat publicităţii marţi seară, IPJ Prahova mai arată că la locul incendiului s-au deplasat, pe lângă pompierii din judeţele Prahova, Dâmboviţa şi municipiul Bucureşti, şi inspectori din cadrul Gărzii de Mediu Prahova, "care vor stabili, prin efectuarea de analize la imisii şi emisii, gradul de infestare a mediului înconjurător".

Cei 150 de pompieri care au participat, marţi, la stingerea incendiului izbucnit la Rafinăria Petrobrazi, şi-au încheiat intervenţia, care a durat aproape zece ore, iar în jurul orei 15.00 au părăsit locul incendiului, zona afectată rămânând sub supravegherea Serviciului pentru situaţii de urgenţă al rafinăriei Petrobrazi.

Focul la cele trei rezervoare afectate a fost stins încă de la ora 9.00, dar zeci de pompieri au acţionat în continuare, timp de câteva ore, pentru a răci rezervoarele încinse şi terenul, astfel încât să prevină reizbucnirea incendiului.

Potrivit unui comunicat al ISU, la intervenţia pentru stingerea incendiului de la rafinărie au participat 150 de pompieri cu 30 de autospeciale, 20 dintre acestea fiind din cadrul ISU Prahova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici