Incendiul de la Spitalul Judeţean Neamţ putea fi evitat. Dorel Săndesc, vicepreşedinte SRATI: Spitalele, neavând suficiente fonduri, întotdeauna sacrifică securitatea

  • Incendiul de la secţia de terapie intensivă se poate repeta oriunde în ţară, avertizează Dorel Săndesc, vicepreşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă.
  • Dorel Săndesc ne-a spus că Societatea de ATI a făcut o evaluare a instalaţiilor de oxigen din spitalele româneşti, pe care a prezentat-o Guvernului, pentru un program de finanţare a modernizării acestora.
280 afișări
Imaginea articolului Incendiul de la Spitalul Judeţean Neamţ putea fi evitat. Dorel Săndesc, vicepreşedinte SRATI: Spitalele, neavând suficiente fonduri, întotdeauna sacrifică securitatea

Incendiul de la secţia de terapie intensivă se poate repeta oriunde în ţară, avertizează Dorel Săndesc, vicepreşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă. 

Am răspuns epidemiei cu multă aparatură, fără să ne gândim şi la sercuritate, care este ultima pe lista priorităţii spitalelor.

Dorel Săndesc, vicepreşedintele SRATI: Spitalele, neavând suficiente fonduri, întotdeauna sacrifică acest capitol, pentru că sunt obligatorii capitolele bugetare reprezentate de salarii, de utilităţi, ce mai rămâne pentru medicamente, materiale consumabile şi reactivi şi întotdeuna banii care rămân pentru service sunt zero. Aparatele nefiind supuse unui service regulamentar, nu prezintă siguranţă.

Dorel Săndesc ne-a spus că Societatea de ATI a făcut o evaluare a instalaţiilor de oxigen din spitalele româneşti, pe care a prezentat-o Guvernului, pentru un program de finanţare a modernizării acestora. Este în curs şi o evaluare a instalaţiilor electrice din spitale. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici