Incendiul din Brazi. Garda de Mediu anunţă că nu sunt depăşiri la indicatorii de calitate a aerului

  • Garda Naţională de Mediu susţine că nu au fost înregistrate depăşiri ale indicatorilor de calitate a aerului monitorizaţi în urma incendiului care a izbucnit pe platforma incineratorului din Brazi.
  • Din primele constatări, focul se manifestă în interiorul halei incineratorului, cu degajare de fum dens în atmosferă, ca urmare a arderii necontrolate a deşeurilor din incintă. Din cauza degajărilor masive de fum, ISU Prahova a emis mesaj RO-ALERT către populaţie.
243 afișări
Imaginea articolului Incendiul din Brazi. Garda de Mediu anunţă că nu sunt depăşiri la indicatorii de calitate a aerului

Potrivit Gărzii de Mediu, incendiul a fost semnalat prin apel la 112 în noaptea de marţi spre miercuri, la ora 2.45. Imediat, echipa de permanenţă din cadrul Comisariatului Prahova s-a deplasat la faţa locului, unde echipele ISU acţionau, deja, cu 6 autospeciale pentru stingerea incendiului.

Totuşi, datorită condiţiilor meteo (ploaie, direcţia vântului), indicatorii de calitate a aerului monitorizaţi la staţiile fixe de monitorizare din Municipiul Ploieşti şi localitatea Brazi, precum şi cei monitorizaţi cu laboratorului mobil al Agentiei pentru Protectia Mediului Prahova în zona de sud a Municipiului Ploieşti, nu au înregistrat creşteri sau depăşiri”, a transmis Garda Naţională de Mediu.

Reprezentanţii instituţiei precizează că incineratorul era oprit din luna ianuarie a acestui an, iar pe platformă nu au mai fost depozitate deşeuri medicale periculoase.

La această oră, incendiul este încă în desfăşurare, iar Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Prahova va continua să monitorizeze situaţia de pe amplasament, până la stingerea completă a tuturor focarelor”, a mai informat miercuri dimineaţa Garda de Mediu.

ISU Prahova a informat că firma care deţine hala are autorizaţie de securitate la incendiu din anul 2011 cu obiect de activitate hală incinerator deşeuri periculoase.

Ultimul control a fost în data de 08.01.2021, ocazie cu care s-au aplicat 2 amenzi în cuantum de 7.500 lei pentru instalaţia de hidranţi care nu funcţiona şi diminuarea gabaritul căilor de evacuare prin amplasarea de pubele la intrarea în hală”, potrivit ISU Prahova.

Un incendiu a izbucnit în noaptea de marţi spre miercuri în hala unei firme care se ocupă de colectarea deşeurilor periculoase din comuna Brazi, judeţul Prahova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici