Incendiul din Drobeta Turnu Severin, provocat de "folosirea intenţionată a unei surse de aprindere"

Incendiul izbucnit, luni după-amiază, la mansarda unui bloc de trei etaje din Drobeta Turnu Severin, în urma căruia o adolescentă de 15 ani şi-a pierdut viaţa, a fost provocat de "folosirea intenţionată a unei surse de aprindere".

37 afișări
Imaginea articolului Incendiul din Drobeta Turnu Severin, provocat de "folosirea intenţionată a unei surse de aprindere"

Incendiul din Drobeta Turnu Severin, provocat de "folosirea intenţionată a unei surse de aprindere" (Imagine: Florin Buliga/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi, plutonier Ramona Nistor, pompierii au stabilit în urma anchetei la faţa locului că incendiul a fost determinat de "folosirea intenţionată a unei surse de aprindere".

Anchetatorii urmează să stabilească dacă tânăra cu handicap locomotor care a decedat în incendiu a fost cea care l-a provocat.

Potrivit raportului întocmit de ISU Mehedinţi, flăcările au distrus mansarda pe o suprafaţă de aproape 300 de metri pătraţi, iar zece locuinţe din interiorul mansardei au fost afectate.

Marţi dimineaţă, la blocul din Drobeta Turnu Severin, unde luni a izbucnit un incendiu, au ajuns poliţişti, pompieri şi reprezentanţi ai primăriei care evaluează pagubele produse de flăcări.

Un incendiu a izbucnit, luni după-amiază, la mansarda unui bloc de trei etaje din municipiul Drobeta Turnu Severin, peste 80 de locatari fiind evacuaţi.

La trei ore de la izbucnirea incendiului, echipele de intervenţie au găsit trupul carbonizat al unei adolescente de 15 ani care a rămas într-o cameră de la mansarda imobilului.

La intervenţia pentru stingerea incendiului au participat peste 70 de pompieri din cadrul ISU Mehedinţi şi 15 pompieri de la servicii private, intervenind cu opt autospeciale care au fost alimentate de mai multe ori de la un hidrant aflat la un kilometru şi jumătate distanţă de blocul afectat de flăcări.

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, declara, luni, că imobilul, care a fost dat în folosinţă în luna noiembrie 2010, are o valoare de 200.000 de lei, în clădire fiind 12 apartamente şi 74 de garsoniere.

Edilul mai spunea că au rămas fără locuinţe aproximativ 20 de persoane din aparatamentele situate la mansarda blocului unde a izbucnit incendiul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici