Incendiul izbucnit în zona Rezervaţiei Biosfera Deltei Dunării, stins după aproape nouă ore

Pompierii constănţeni au reuşit, după aproximativ nouă ore, să lichideze incendiul izbucnit miercuri după-amiază în zona Rezervaţiei Biosfera Deltei Dunării, intervenţia fiind îngreunată de vânt, care a contribuit la extinderea flăcărilor pe o suprafaţă de aproape 100 de hectare.

113 afișări
Imaginea articolului Incendiul izbucnit în zona Rezervaţiei Biosfera Deltei Dunării, stins după aproape nouă ore

Incendiul izbucnit în zona Rezervaţiei Biosfera Deltei Dunării, stins după aproape nouă ore (Imagine: Arhiva Mediafax foto/AFP)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea", focul a izbucnit în zona Administraţiei Rezervaţiei Biosfera Deltei Dunării, lângă lacul Nuntaşi, în apropierea comunei constănţene Istria, dar fără a pune în pericol gospodăriile localnicilor.

La faţa locului au ajuns iniţial două autospeciale ale ISU "Dobrogea", însă din cauza accesului greu în zona respectivă, fiind o suprafaţă mlăştinoasă, cu multe lacuri, nu au putut interveni, astfel că pentru stingerea focului s-a acţionat cu mături şi lopeţi.

Flăcările au fost stinse abia joi dimineaţă, în jurul orei 03.00, la intervenţie participând aproximativ 100 de persoane - pompieri, dar şi voluntari de la toate primăriile din zona respectivă. Incendiul, care iniţial izbnucnise pe o suprafaţă de circa 20 de hectare, a distrus vegetaţia uscată, în special stuf, de pe aproximativ 100 de hectare, flăcările extinzându-se din cauza vântului.

Pompierii au stabilit că focul a fost pus intenţionat, de o persoană rămasă deocamdată necunoscută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici