Incendiul izbucnit într-o parcare de TIR-uri din Deva, stins după aproximativ 3 ore

Incendiul izbucnit, marţi seară, într-o parcare de TIR-uri aflată la intrarea în municipiul Deva dinspre Simeria a fost lichidat după aproximativ trei ore, flăcările distrugând cinci autotrenuri, între care unul plin cu cauciucuri, iar altul încărcat cu mobilă.

70 afișări
Imaginea articolului Incendiul izbucnit într-o parcare de TIR-uri din Deva, stins după aproximativ 3 ore

Incendiul izbucnit într-o parcare de TIR-uri din Deva, stins după aproximativ 3 ore (Imagine: Florin Buliga/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, locotenent Anemonda Doda, incendiul a fost localizat şi stins în mare parte în aproximativ o oră şi jumătate, însă au mai existat focare pentru care pompierii au intervenit încă o oră şi jumătate.

"În timpul intervenţiei unul dintre pompieri a simţit probleme respiratorii din cauza fumului înecăcios şi a fost înlăturat de către paramedicii SMURD, însă nu a fost necesară spitalizarea sa. După ce a primit îngirijiri medicale, pompierul s-a reîntors şi şi-a ajutat în continuare colegii", a spus Doda.

Conform reprezentanţilor ISU, incendiul a izbucnit de la un scurtcircuit produs la unul dintre autotrenuri şi s-a extins la alte patru, iar din zonă au fost evacuate celelalte TIR-uri. La ora izbucnirii incendiului, în parcare se aflau cel puţin 200 de TIR-uri.

La faţa locului au fost şi echipaje ale Poliţiei, dar şi ale Gărzii de Mediu Hunedoara, în condiţiile în care fumul gros se înălţase la peste zece metri deasupra parcării şi se vedea de pe Drumul Naţional 7 încă de la Simeria.

"Este posibil ca fumul să fi afectat populaţia. Au fost făcute măsurători de către colegii de la Agenţia pentru Protecţia Mediului, iar noi am făcut fotografii şi am înregistrat ce s-a întamplat în timpul incendiului, vom începe o anchetă şi vom lua măsurile care se impun", a declarat prim-comisarul Gărzii de Mediu Hunedoara, Cristian Moldovan.

Flăcările au distrus cinci autotrenuri, între care unul plin cu cauciucuri, iar altul încărcat cu mobilă.

Incendiul în parcarea de TIR-uri din Deva a izbucnit în jurul orei 19.15, fără a exista victime.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici