Începe decontarea cheltuielilor cu refugiaţii ucraineni. De unde vin banii

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că vineri începe plata sumelor necesare decontării cheltuielilor cu refugiaţii ucraineni din România.

1988 afișări
Imaginea articolului Începe decontarea cheltuielilor cu refugiaţii ucraineni. De unde vin banii

Începe decontarea cheltuielilor cu refugiaţii ucraineni. De unde vin banii

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că „începe plata sumelor necesare decontării cheltuielilor cu hrana şi cazarea cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, aferente lunilor ianuarie, februarie şi martie ale anului curent”.

Sumele vor fi repartizate integral inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţe şi mai departe fiecărei primării, până la mijlocul săptămânii viitoare, pentru a fi virate beneficiarilor.

Sumele necesare intră vineri în contul IGSU, după ce Ministerul Afacerilor Interne a îndeplinit procedurile pentru majorarea bugetului, ca urmare a măsurilor aprobate în şedinţa de Guvern din data de 10 mai.

În luna mai, Ministerul Afacerilor Interne a semnat în calitate de beneficiar, contractul de finanţare cu titlul „Solidari pentru Ucraina”, care va permite compensarea unei părţi din cheltuielile efectuate de statul român pentru sprijinirea refugiaţilor.

Proiectul are o valoare totală de 585.307.121,49 lei şi este co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritară CARE – Măsuri imediate pentru acordarea de sprijin cetăţenilor proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, a precizat IGSU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
igsu,
refugiaţi,
bani

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici