Începe evacuarea spaţiilor comerciale de la metrou. 80% din magazine sunt deja închise

  • De astăzi încep procedurile de evacuare a spaţiilor comerciale de la metrou.
  • Tot de astăzi va începe şi cercetarea disciplinară a participanţilor la grevă.
  • Cele două tabere: Drulă şi Metrorex vs. Rădoi şi comercianţii.
3645 afișări
Imaginea articolului Începe evacuarea spaţiilor comerciale de la metrou. 80% din magazine sunt deja închise

Începe evacuarea spaţiilor comerciale de la metrou şi anchetarea sindicaliştilor care au participat la grevă

UPDATE: La metrou, 80% din magazine sunt închise, marfa a fost strânsă - cu 3 excepţii, patiseriile s-au închis, mai sunt doar 5 magazine deschise, două cu sucuri/snacks, magazinul Bucuria şi unul cu accesorii.

Un vânzător a spus că vor să epuizeze marfa şi după închid şi ei, mai stau cât e posibil.

Magazinele deschise au postat afise pe geamuri unde anunţă că există un proces pe rol şi nu vor închide până când instanţa nu oferă o hotărâre.

Epopeea spaţiilor comerciale de la metrou va ajunge în sfârşit la final. Astăzi se presupune că va începe procesul de evacuare al comercianţilor din subteran.

Toate acestea deşi ei nu mai aveau autorizaţie de acum aproximativ 3 ani. De parcă nu ar fi fost suficient, exista deja o somaţie de evacuare pentru 2 aprilie, la ora 12 noaptea, însă nimeni nu a respectat-o, pentru că era weekend.

Ministrul Transporturilor a anunţat că, tot de astăzi, se vor putea derula şi cercetările disciplinare interne, în urma grevei spontane care a paralizat Bucureştiul.

„În acordul de la Prefectură se arată că o săptămână, până pe 5 aprilie, să fie suspendate eventualele cercetări disciplinare interne. Dar de luni se aplică şi aceste cercetări disciplinare, tocmai de aia poliţia a identificat participanţii la aceste măsuri”, a declarat Cătălin Drulă.

Jurnaliştii Aleph News au vorbit şi despre chirie cu un comerciant şi au făcut nişte calcule.

Ali Iancu a plătit în ultimii 4 ani 1.500 lei/lună pentru un spaţiu de la metrou- staţia Gara de Nord. În restul de 17 ani a plătit circa 1.000 de lei. Aşadar, în 21 de ani de când are acest spaţiu comercial, a plătit 276.000 lei.

Mai mult, am căutat şi cât costă un spaţiu comercial tot în zona Gării de Nord, dar care nu este la metrou: diferenţa de preţ este dublă, circa 44 lei/mp vs 93 lei/mp, atât cât costă la metrou.

„Noi nu am avut nicio înştiinţare, niciun comunicat pentru evacuare. Noi la contractul ce avem între noi şi Sindomet există şi treaba asta, că dacă nu vrea să prelungească contractul, comunică înainte cu 30 de zile cu noi şi noi suntem chiriaşi. Pur şi simplu evacuăm spaţiu”, spune Iancu Ali, administratorul unor magazine de la metrou.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici