Începe exerciţiul cu trageri de luptă Eagle Meda 23, de la Smârdan. Participă sute de militari şi sunt folosite tancurile Leclerc

Aproximativ 600 militari francezi şi 200 vehicule militare din cadrul Grupului de Luptă dislocat în România, cu Franţa ca naţiune-cadru, încep, luni, exerciţiul cu trageri de luptă „Eagle Meda 23” din Smârdan, judeţul Galaţi.

772 afișări
Imaginea articolului Începe exerciţiul cu trageri de luptă Eagle Meda 23, de la Smârdan. Participă sute de militari şi sunt folosite tancurile Leclerc

Potrivit unui comunicat transmis luni de Ministerul Apărării Naţionale, aproximativ 600 militari francezi şi 200 vehicule militare din cadrul Grupului de Luptă dislocat în România (ROU BG - FRAN FN), cu Franţa ca naţiune-cadru, şi elementul naţional de sprijin francez vor desfăşura, în perioada 23 - 27 ianuarie, exerciţiul cu trageri de luptă „Eagle Meda 23”, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre Române, din localitatea Smârdan, judeţul Galaţi.

Scopul principal al exerciţiului este antrenarea forţelor din cadrul Grupului de Luptă privind capacitatea rapidă de dislocare şi executarea unei misiuni de luptă, într-un scenariu fictiv, în cadrul unei operaţiuni NATO - Apărare colectivă, în conformitate cu articolul 5, desfăşurate pe flancul de sud-est al Alianţei.

În cadrul exerciţiului vor fi executate şi trageri de luptă cu principalele mijloace de lovire ale Grupului, tancurile Leclerc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici