Închisoare pe viaţă pentru un bărbat din Germania după ce a ucis un casier care a insistat să poarte mască

Un tribunal german a condamnat marţi un bărbat în vârstă de 50 de ani la închisoare pe viaţă pentru că anul trecut a ucis un angajat al unei benzinării care a insistat să respecte regulile şi să poarte o mască de protecţie împotriva Coronavirusului, a relatat marţi presa germană.

796 afișări
Imaginea articolului Închisoare pe viaţă pentru un bărbat din Germania după ce a ucis un casier care a insistat să poarte mască

Împuşcăturile din oraşul Idar-Oberstein, situat în vestul ţării, din cauza restricţiilor legate de pandemie, au şocat germanii într-un moment în care exista teama că cei care neagă coronavirusul se îndreaptă spre violenţă, relatează Reuters.

Agenţia germană de ştiri dpa şi alte agenţii de presă au declarat că tribunalul l-a găsit pe acuzat, identificat doar ca Mario N., în conformitate cu legile privind protecţia vieţii private, vinovat de crimă şi l-a condamnat la închisoare pe viaţă.

Acesta recunoscuse că l-a ucis pe lucrătorul de 20 de ani al benzinăriei, dar a pledat pentru omor prin imprudenţă cu vinovăţie limitată. Avea alcool în sânge în acel moment.

Procurorii au declarat că angajatul îi ceruse bărbatului să respecte regulile şi să poarte o mască pe faţă în timp ce plătea berea.

După ce iniţial a refuzat să facă acest lucru şi a părăsit benzinăria, acuzatul s-a întors purtând o mască, dar a tras-o în jos când s-a apropiat de casier şi, după un alt scurt schimb de replici, l-a împuşcat în cap.

Victima a murit pe loc, iar Mario N. s-a predat ulterior la o secţie de poliţie, spunând că măsurile împotrvia COVID-19 îi provocau stres.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici