Incident aviatic pe Aerodromul din Clinceni

Un incident aviatic s-a produs, sâmbătă, în jurul orei 17.30, pe Aerodromul din Clinceni (judeţul Ilfov), aparatul de zbor, un planor cu două locuri, condus de Cătălin Prunariu, atingând în coborâre solul cu aripa stângă, pilotul nefiind rănit, iar planorul având aripa uşor îndoită.

91 afișări

Directorul general al Aeroclubului României, Constantin Voicu, a declarat, sâmbătă seară, pentru MEDIAFAX, că fiul lui Dumitru Prunariu, Cătălin Prunariu, zbura cu un planor IS28B2 cu două locuri, metalic, cu care făcea un antenament de zbor şi a ajuns la virajul patru cu o înălţime mai mică decât trebuia, atingând solul cu aripa stângă la aterizarea pe Aerodromul din Clinceni.

În urma incidentului, Cătălin Prunariu nu a fost rănit, iar planorul condus de acesta are aripa stângă uşor îndoită şi fuzelajul foarte uşor atins, a precizat Constantin Voicu.

Directorul general al Aeroclubului României a mai spus că la faţa locului este aşteptată o comisie de investigaţie tehnică de la Direcţia de Investigare a Accidentelor Aviatice din cadrul Ministerului Transporturilor, care urmează să constate avariile aparatului de zbor.

Potrivit lui Constantin Voicu, Cătălin Prunariu este un pilot foarte bun, el având o experienţă foarte mare. "Cătălin Prunariu are o experienţă de 200 de ore de zbor ca planorist, care înseamnă foarte mult, şi, pe ansambu, are 1.300 de ore de zbor", a precizat Constantin Voicu.

Cătălin Prunariu are 32 de ani, face parte din Aeroclubul "Aurel Vlaicu" din Clinceni şi este şeful lotului naţional de acrobaţie.

Aparatul de zbor implicat în incident, un planor cu dublă comandă şi cu două locuri, aparţine Aeroclubului României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici