Incident în Marea Neagră: Garda de Coastă a tras focuri de avertisment pentru prinderea unui pescador turcesc

  • Un pescador sub pavilion Turcia a fost depistat în zona economică exclusivă a României, la aproximativ 48 de mile marine de localitatea Sfântu Gheorghe.
  • Pentru că nu a răspuns somaţiilor, poliţiştii din Garda de Coastă au tras focuri de avertisment.
1848 afișări
Imaginea articolului Incident în Marea Neagră: Garda de Coastă a tras focuri de avertisment pentru prinderea unui pescador turcesc

Incident în Marea Neagră: Garda de Coastă a tras focuri de avertisment pentru prinderea unui pescador turcesc

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, poliţiştii din cadrul Grupului de Nave Constanţa, acţionând în baza unei informaţii, au executat o misiune de patrulare cu nava MAI 0201, în zona economică exclusivă a României. Astfel, la o distanţă de aproximativ 48 mile marine de localitatea Sf. Gheorghe, a fost detectat un pescador pavilion Turcia care desfăşura activităţi de pescuit ilegal.

Poliţiştii de frontieră de pe nava Gărzii de Coastă au somat ambarcaţiunea prin mijloace radio, semnale optico-vizuale şi acustice.

„Având în vedere că pescadorul vizat nu a răspuns somaţiilor, poliţiştii de frontieră au întreprins gradual demersuri specifice, constând în executarea de foc de avertisment prin utilizarea armamentului de la bordul navei. Menţionăm, că pe timpul acţiunii nu a fost rănită nicio persoană şi nu au rezultat pagube materiale”, se arată în comunicat.

Ulterior, pescadorul a părăsit zona economică exclusivă a României, iar poliţiştii români au informat Garda de Coastă din Turcia în vederea dispunerii măsurilor legale faţă de pescadorul turcesc.

Poliţiştii de frontieră români recuperat 47 de plase de pescuit în lungime de aproximativ 50 m fiecare, acţiunea urmând a fi continuată împreună cu reprezentanţii ANPA.

În acest caz, poliţiştii de frontieră au întocmit un dosar penal pentru pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit şi pescuitul cu alte unelte sau scule neautorizate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici