Incident în timpul protestelor de la Oltchim: un muncitor a leşinat, fiind scos pe targă din mulţime. Alţi şapte angajaţi au intrat în greva foamei

Un angajat al Oltchim a fost scos pe targă, joi, din rândul protestatarilor, după ce i s-a făcut rău în timp ce încerca să intre în clădirea pavilionului administrativ al combinatului, la discuţii cu conducerea unităţii şi cu ministrul Liviu Pop, în cădere bărbatul lovindu-se la cap.

545 afișări
Imaginea articolului Incident în timpul protestelor de la Oltchim: un muncitor a leşinat, fiind scos pe targă din mulţime. Alţi şapte angajaţi au intrat în greva foamei

Alţi şapte angajaţi ai Oltchim au intrat în greva foamei. Numărul total al greviştilor a ajuns la 14 (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

 

Incidentul s-a produs la scurt timp de la sosirea ministrului, când protestatarii s-au îmbulzit pentru a intra în sediul pavilionului administrativ al combinatului, la discuţii cu Liviu Pop şi cu conducerea unităţii.

Bărbatului i s-a făcut rău, iar în cădere s-a lovit la cap. La faţa locului a ajuns, în scurt timp, un echipaj medical care i-a acordat primul ajutor, protestatarul fiind luat de acolo pe o targă.

Alţi şapte angajaţi ai Oltchim Râmnicu Vâlcea, între care şi o femeie, au anunţat, joi, că au intrat în greva foamei, astfel că numărul salariaţilor combinatului care au recurs la această formă de protest a ajuns la 14.

"Sunt şase bărbaţi şi o femeie care au anunţat că au intrat în greva foamei. Încercăm să o determinăm pe colega noastră să nu recurgă la acest gest extrem, vom vedea ce se va întâmpla. Oricum, este posibil ca şi alţi salariaţi să intre în greva foamei. Nemulţumirile sunt mari şi ar trebui rezolvate cât mai repede", a declarat liderului protestatarilor, Corneliu Cernev.

Cernev este preşedintele sindicatului "Unirea" din Oltchim şi liderul protestelor din ultimele zile, pe care salariaţii aflaţi în faţa pavilionului administrativ al combinatului îl vor în locul lui Mihai Diculoiu la conducerea sindicatului "Oltchim", organizaţie sindicală majoritară ca număr de membri.

Totodată, şapte angajaţi ai combinatului care au declanşat miercuri greva foamei şi-au petrecut noaptea într-un cort aflat în faţa pavilionului administrativ al combinatului, fiind monitorizaţi de medicii policlinicii de pe platforma Oltchim.

Peste 300 de salariaţi ai Oltchim Râmnicu Vâlcea au protestat şi miercuri în faţa pavilionului administrativ al combinatului, cerând demisia liderului sindical Mihai Diculoiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici