Incidente înainte de ROMÂNIA - UNGARIA: Suporteri români au atacat jandarmii pe Şoseaua Pantelimon

Suporterii care au atacat cu pietre forţele de ordine în zona Şoselei Pantelimon sunt români, o parte a lor fiind reţinuţi în urma incidentelor violente, a precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

830 afișări
Imaginea articolului Incidente înainte de ROMÂNIA - UNGARIA: Suporteri români au atacat jandarmii pe Şoseaua Pantelimon

Suporteri români au atacat jandarmii pe Şoseaua Pantelimon (Imagine: Bogdan Maran/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, fanii români, în număr de aproximativ 400, se îndreptau spre zona destinată suporterilor unguri.

Pentru a se evita întâlnirea celor două grupuri, jandarmii le-au comunicat fanilor români să îşi schimbe traseul, moment în care aceştia au devenit violenţi şi au început să arunce cu pietre, o parte a acestora lovind autoturisme parcate în zonă.

Forţele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene, care i-au obligat pe suporteri să se disperseze şi să fugă printre blocurile din zonă.

Doi jandarmi au fost răniţi în aceste incidente, a mai spus Enache.

Jandarmii, la care s-au alăturat poliţişti, au plecat în urmărirea lor, pentru a preveni declanşarea altor incidente violente.

Enache a mai spus că o parte a suporterilor români au fost reţinuţi, însă nu a precizat numărul acestora.

Vineri după-amiază, jandarmii au fost nevoiţi să recurgă la gaze lacrimogene şi în Gara de Nord, după o serie de incidente provocate de suporterii unguri veniţi la Bucureşti pentru a asista la meciul România - Ungaria.

Incidente violente în care au fost implicaţi suporteri maghiari au avut loc, tot vineri după-amiază, şi în Centrul Istoric. Suporterii au aruncat cu sticle şi pietre, jandarmii intervenind, şi atunci, cu gaze lacrimogene, pentru evacuarea acestora.

Meciul de fotbal România-Ungaria, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, va avea loc vineri seară, de la ora 21.00, pe Arena Naţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici