INCIDENTE la protestul de la Curtea de Apel Bucureşti. Magistraţii au fost apostrofaţi: Aţi dat mâna cu infractorii

Câteva persoane au apostrofat magistraţii care protestau pe treptele Curţii de Apel Bucureşti, spunându-le că toată ţara plăteşte pentru erorile lor şi că „au dat mâna cu infractorii”. Pe de altă parte, au venit şi protestatari care susţin demersul magistraţilor şi care li s-au alăturat.

6058 afișări
Imaginea articolului INCIDENTE la protestul de la Curtea de Apel Bucureşti. Magistraţii au fost apostrofaţi: Aţi dat mâna cu infractorii

Incidente la protestul de la CAB. Magistraţii au fost apostrofaţi: Aţi dat mâna cu infractorii

„Aţi dat mâna cu infractorii! Toate dosarele de subminare de economiei de stat sunt la voi, în sertarul vostru şi al lui Lazăr! Procurorul general a avut dosar penal, ştiţi asta? (...) Ţara s-a furat cu ajutorul lor. Politicienii au furat cu mâna lor cu tot”, a spus o femeie.

O altă protestatară le-a strigat magistraţilor că ţara plăteşte în prezent pentru erorile lor: „Ruşine să vă fie! Plăteşte Toată România greşelile voastre”.

„Am auzit că e protest şi l-am văzut şi pe judecătorul Dănileţ. Ştiu că Dănileţ e împotriva răspunderii magistraţilor. Eu am o boală cu treaba asta. (...) Plătim prea mult la CEDO pentru greşelile lor, cărora le plătim şi hârtia igienică”, a spus Georgeta Ştefănescu.

Pe de altă parte, au fost prezente şi câteva zeci de persoane care susţin demersul magistraţilor şi au venit să-i încurajeze.

„Sunt aici pentru o justiţie corectă. Nu aş vrea să văd persoane cu dosar penal să conducă destinul unei ţări. Mi se pare absurd”, a spus o femeie.

„Nu am ieşit de pomană. Ne nemulţumeşte totul. De un an şi jumătate suntem pe străzi. Nici nu mai am voce. Mă nemulţumeşte monopolul pe care vrea să-l abă politicul pe ţară, inclusiv pe justiţie”, spune altă susţinătoare a magistraţilor.

Cei care au venit să susţină magistraţii i-au aplaudat şi au strigat în cor: „Mulţumim!” şi „Rezistaţi, nu cedaţi!”.

Câteva zeci de magistraţi din toată ţara protestează, la ora transmiterii ştirii, pe treptele Curţii de Apel Bucureşti, faţă de ultimele modificări ale codurilor penale, dar şi faţă de pachetul de legi ale justiţiei. Magistraţii spun şi că ministrul Tudorel Toader nu este preocupat de condiţiile necesare actului de justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici