Incidentele de la Parlament. Un al doilea participant la protestul de marţi a fost reţinut

Un al doilea participant la protestul de marţi de la Parlament, un bărbat de 23 de ani, a fost reţinut. Tânărul ar fi forţat poarta Senatului şi a fost identificat după analizarea imaginilor video.

1038 afișări
Imaginea articolului Incidentele de la Parlament. Un al doilea participant la protestul de marţi a fost reţinut

Incidentele de la Parlament. Un al doilea participant la protestul de marţi a fost reţinut

Primul, un bărbat de 50 de ani, bănuit că a pulverizat vopsea pe patru maşini la protestul de la Parlament, a fost reţinut marţi seara. Ministerul de Interne transmite că au fost identificate peste 160 de protestatari şi s-au aplicat 58 de sancţiuni.

Potrivit MAI, patru maşini au fost distruse, iar doi dintre proprietarii autovehiculelor au depus plângere în acest sens.

Conform unui comunicat de marţi seara, din verificările efectuate de oamenii legii a reieşit că 14 persoane, din cadrul a şase organizaţii, autointitulate civice, respectiv din cadrul unui grup parlamentar, respectiv AUR, „s-au erijat în organizatori ai manifestării publice neautorizate, fapt pentru care au fost aplicate acestora 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 140.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 60/1991, privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice”.

De asemenea, au fost identificate alte 167 de persoane participante la protest şi s-au aplicat 58 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 34.300 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, Legii nr. 60/1991 şi Legii nr. 61/1991.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
protest,
reţinere,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici