India cere Germaniei să returneze un copil de doi ani aflat în plasament familial

  • India a cerut Germaniei să trimită înapoi o fată de origine indiană, în vârstă de doi ani, care se află în sistemul de plasament familial de peste 20 de luni.
  • Indienii susţin că Germania a încălcat „drepturile sociale, culturale şi lingvistice ale copilului", potrivit Reuters.
1557 afișări
Imaginea articolului India cere Germaniei să returneze un copil de doi ani aflat în plasament familial

Sursa foto: Twitter

Ariha Shah a fost luată de la părinţii ei indieni de către autorităţile din Berlin în septembrie 2021, când avea şapte luni. Tatăl ei lucra în Germania la momentul respectiv, dar ulteriori părinţii s-au întors în India.

Părinţii lui Shah au declarat că fata a suferit un accident. Acesta ar fi fost provocat de bunica sa care era în vizită în Germania. Autorităţile au plasat copilul în custodia Biroului german pentru protecţia tineretului atunci când acesta a ajuns la spital.

De atunci, custodia a devenit o problemă diplomatică, New Delhi abordând această problemă cu ministrul de externe al Germaniei în timpul unei vizite în India în decembrie.

„Îndemnăm autorităţile germane să facă tot ceea ce este necesar pentru a o trimite pe Ariha în India cât mai curând posibil, ceea ce este, de asemenea, dreptul ei inalienabil în calitate de cetăţean indian. Plasarea continuă a Arihei în plasament familial în Germania şi încălcarea drepturilor sale sociale, culturale şi lingvistice reprezintă o preocupare profundă pentru guvernul Indiei şi pentru părinţi", a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Ministerului indian de Externe, Arindam Bagchi.

Reprezentantul Indiei a mai spus a declarat că interesul superior al copilului poate fi pe deplin realizat atunci când se află în ţara sa de origine, unde drepturile sale socio-culturale pot fi protejate. El a precizat că India are un sistem solid de protecţie a copilului şi că există potenţiali părinţi adoptivi în India care sunt dispuşi să crească copilul în mediul său socio-cultural, dacă este necesar.

În replică, Ministerul de Externe al Germaniei a declarat că este în contact cu autorităţile indiene, că nu poate comenta procedurile în curs ale autorităţilor din domeniul protecţiei copiilor şi că nu are nicio influenţă asupra deciziilor acestora.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici