India solicită autorizaţie de urgenţă în Uniunea Europeană pentru vaccinul său anti-COVID-19, Covishield

  • Institutul Serum din India solicită autorizaţie de urgenţă în Uniunea Europeană pentru vaccinul său anti-COVID-19 Covishield.
  • Iniţiativa vine în contextul rapoartelor conform cărora Covishield nu este încă eligibil pentru certificatul verde digital, un abonament de călătorie la nivelul UE, care va fi lansat la 1 iulie.
  • Certificatul este valabil, în prezent, numai pentru cetăţenii UE.
598 afișări
Imaginea articolului India solicită autorizaţie de urgenţă în Uniunea Europeană pentru vaccinul său anti-COVID-19, Covishield

Sursa foto: Profimedia

Covishield este versiunea indiană a vaccinului anti-COVID-19 Vaxzevria de la AstraZeneca, care a fost autorizat în UE. Acesta este fabricat în India de Serum, cel mai mare producător de vaccinuri din lume, potrivit BBC.

Vaccinurile eligibile în prezent pentru certificatul verde au fost aprobate de Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA).

CEO-ul Serum, Adar Poonawalla, a declarat că firma sa speră să „rezolve această problemă în curând”, referindu-se la faptul că Covishield nu a fost încă autorizat în UE.

Cu toate acestea, EMA a declarat luni că Serum Institute nu a solicitat încă autorizaţia.

Comisia Europeană a permis statelor membre să decidă singure dacă acceptă sau nu turiştii care au primit vaccinuri „care au fost autorizate la nivel naţional sau de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)”. Covishield a primit aprobarea pentru utilizare de urgenţă din partea OMS, în februarie.

India a administrat până acum un număr mare de doze de Covishield, mai mult de 284 de milioane din cele aproximativ 323 de milioane de vaccinări efectuate până acum.

Nici Covaxin, un vaccin indian, care nu a primit încă aprobarea OMS, nu a solicitat autorizaţia EMA. Sputnik V, care este al treilea vaccin aprobat pentru utilizare în India şi de către OMS, se află pe lista EMA a vaccinurilor în curs de examinare. Dar nu a fost încă folosit în India din cauza întârzierilor de aprovizionare.
 
La o reuniune recentă a ţărilor G7 la care India a fost invitată, ministrul Sănătăţii din India, dr. Harsh Vardhan, a declarat că India este „puternic opusă unui„ paşaport de vaccin ”în acest moment”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici