INDIGNARE la Iaşi: Poliţia Locală a blocat roţile maşinilor oamenilor veniţi să doneze sânge

Poliţia Locală Iaşi a blocat, luni dimineaţă, roţile maşinilor mai multor ieşeni veniţi să doneze sânge la Centrul de Transfuzii, pentru parcare neregulamentară, oamenii arătându-se indignaţi de atitudinea autorităţilor.

4646 afișări
Imaginea articolului INDIGNARE la Iaşi: Poliţia Locală a blocat roţile maşinilor oamenilor veniţi să doneze sânge

INDIGNARE la Iaşi. Poliţia Locală a blocat roţile maşinilor oamenilor veniţi să doneze sânge (Imagine: Mariu Dumbrăveanu / Arhiva Mediafax Foto )

Zeci de ieşeni s-au prezentat, luni dimineaţă, la Centrul de Transfuzii din municipiu, pentru a dona sânge în sprijinul victimelor din clubul Colectiv, o parte dintre donatori venind cu maşinile, pe care le-au parcat în zona în care se află instituţia.

La ieşirea din Centrul de Transfuzii, mai mulţi dintre cei care donaseră sânge au constatat că roţile maşinilor lor au fost blocate de către Poliţia Locală.

"Îşi bat joc de noi. Mi-am rupt din timpul meu să vin să ajut statul ăsta care nu face nimic şi tot eu sunt cel sancţionat. Puteau cei de la Poliţia Locală să ne ajute şi să facă o zonă specială pentru a parca. Ştiau că va veni lume mai multă decât de obicei”, a afirmat unul dintre ieşenii revoltaţi de această situaţie.

Un alt donator a reproşat că în zona centrală a municipiului, unde funcţionează şi Centrul de Transfuzii, nu există locuri de parcare suficiente, el catalogând gestul autorităţilor locale drept "bătaie de joc şi lipsă de respect”.

"Nu am lăsat maşina în mijlocul străzii, ci am urcat-o pe trotuar. Pe principiul ăsta, ar trebui sancţionaţi şi cei care vin să depună lumânări în faţa clubului din Bucureşti, pentru că încurcă traficul. Cei care ajung în funcţii sunt rupţi de realitate", a spus un bărbat, căruia i-au fost blocate roţile maşinii, în timp ce dona sânge.

Reprezentanţii Poliţiei Locale spun că nu s-au dat amenzi, însă şoferii au fost sancţionaţi cu avertisment.

"Nu poţi lăsa maşina oriunde, noi ne facem treaba. S-au aplicat intr-adevăr, sancţiuni, dar au fost numai avertismente”, a declarat Nicoleta Deciu, din cadrul Poliţiei Locale.

Deputatul independent Viorel Blăjuţ, care se afla în zona Centrului de Transfuzii din Iaşi, a precizat că unii dintre donatori i-au spus că au fost amendaţi.

"Este strigător la cer, o ruşine. Oamenii ăştia vin să facă o faptă bună, vor să ajute pentru salvarea celor care au avut de suferit în clubul din Bucureşti şi tot ei sunt pedepsiţi. Dacă sunt oameni care au primit amendă, să vină la mine la cabinet, cu bonul de recoltare. O să le decontez. În loc să punem poliţiştii să păzească maşinile acestor oameni pentru gestul lor, noi tot pe ei îi sancţionăm. Asta e marea solidaritate a primăriei ieşene faţă de suferinţa prin care trecem cu toţii”, a afirmat deputatul Viorel Blăjuţ.

Vineri seară, în clubul bucureştean Colectiv, 30 de persoane au murit, iar peste 180 au fost rănite, în urma unui incendiu declanşat de la artificii aprinse în faţa scenei unde avea loc un concert al trupei rock Goodbye Gravity. Un număr de 146 de răniţi au fost internaţi în 12 spitale din Capitală, mai mult de jumătate dintre aceştia fiind în stare gravă sau critică, prognosticul medicilor în cazul acestora fiind foarte rezervat.

În prezent, în spitalele din Capitală, mai sunt internaţi aproximativ 130 de răniţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici