INEDIT Polonezii dezinfectează autobuzele şi spitalele cu votcă şi alcool de contrabandă

  • În Polonia, mijloacele de transport în comun folosesc drept dezinfectant alcool de contrabandă
  • În mod normal, odată confiscat, alcoolul ar trebui distrus. Totuşi, în perioada de criză, acesta s-a dovedit o resursă peţioasă
  • Sursa de provenienţă a alcoolului de contrabadă este Rusia
214 afișări
Imaginea articolului INEDIT Polonezii dezinfectează autobuzele şi spitalele cu votcă şi alcool de contrabandă

INEDIT Polonezii dezinfectează autobuzele şi spitalele cu votcă să alcool de contrabandă

În Polonia, autorităţile au decis azi să ofere spitalelor 430000 litri de... probe judiciare. Este vorba de vodka şi alcool de contrabandă, confiscate de autorităţile fiscale şi de direcţia vămilor. 


În mod normal, acest stoc urma să fie distrus, după prezentarea probei în instanţă. Însă, în vremuri de epidemie, lucrurile se văd altfel şi până şi organele de forţă dau dovadă de creativitate. Alcoolul menit să-i ameţească pe unii ajută azi la salvarea tuturor.

Câteva mii de litri au fost deja oferite autorităţilor locale, pentru dezinfectarea localurilor administrative şi a mijloacelor de transport. Pompierii din Olsztyn, la graniţa cu regiunea rusă Kaliningrad, de unde provine multă marfă de contrabandă, au primit 1000l alcool pur iar alţi 2500l au mers la două spitale din regiune. În zilele următoare, poliţia, vameşii şi alte administraţii vor primi la rândul lor o parte din pradă.

În acea zonă, autorităţile închid frecvent distilerii clandestine, artizanale sau industriale, care produc „bimber”, o vodka artizanală foarte populară în mediul rural, mult mai ieftină decât cea produsă legal.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici