INEDIT: Trecere de pietoni cu motive tradiţionale va amenajată la Botoşani

O trecere de pietoni cu motive tradiţionale, pentru a marca Anul Centenar, va fi realizată la Botoşani, după ce consilierii municipali au decis, joi, alocarea unei sume de 2.000 de lei pentru amenajarea acesteia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

179 afișări
Imaginea articolului INEDIT: Trecere de pietoni cu motive tradiţionale va amenajată la Botoşani

INEDIT: Trecere de pietoni cu motive tradiţionale va amenajată la Botoşani

O trecere de pietoni cu motive tradiţionale va fi amenajată la Botoşani pentru a marca cei 100 de ani de la Marea Unire şi pentru a pune în valoare motivele tradiţionale din costumul popular al botoşănenilor.

Iniţiativa aparţine viceprimarului municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, şi a fost aprobată de consilierii municipali în şedinţa de joi.

“Având în vedere sărbătorirea a 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri de la Alba Iulia, la data de 1 Decembrie 1918, propunem alocarea unei sume de 2.000 de lei pentru realizarea unei treceri de pietoni tradiţionale cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri. Prin acest proiect se doreşte aducerea în atenţia locuitorilor municipiului Botoşani a motivelor tradiţionale ale costumelor populare şi ale elementelor de decor tradiţional şi nu în ultimul rând frumuseţea spaţiului urban în an centenar“, se arată în proiectul de hotărâre.

Practic, trecerea de pietoni va fi decorată cu motive folclorice.

Trecerea de pietoni tradiţională va fi amplasată în zona centrului vechi a oraşului în funcţie de condiţiile tehnice stabilite împreună cu executantul şi cu Poliţia Rutieră din Botoşani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici