Informaţii grave, aduse în Comisia SRI de un fost secretar de stat la Justiţie. Manda: Majoritatea miniştrilor, în 2012-2016, au avut convorbirile interceptate

Preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul Claudiu Manda (PSD), a relatat că fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei, Ovidiu Puţura, a declarat, în timpul audierii sale în comisiei, că majoritatea miniştrilor au avut convorbirile interceptate pe mandate de siguranţă.

1427 afișări
Imaginea articolului Informaţii grave, aduse în Comisia SRI de un fost secretar de stat la Justiţie. Manda: Majoritatea miniştrilor, în 2012-2016, au avut convorbirile interceptate

Acuzaţii grave aduse în Comisia SRI de un fost secretar de stat la Justiţie. Manda: Majoritatea miniştrilor, în 2012-2016, au avut convorbirile interceptate

”Ce ne-a şocat a fost că, atâta timp cât s-a ocupat în Ministerul Justiţiei de aceste informaţii, în calitate de şef al structurii de securitate, în perioada 2012-2016, majoritatea miniştrilor au fost interceptaţi cu mandate de siguranţă naţională, iar din Parlament domnia sa a numit un număr impresionant de parlamentari, în general cei care sunt mai vocali de la fiecare partid. Sunt afirmaţii ale domniei sale, rămâne să vedem dacă se confirmă”, a declarat Claudiu Manda, adăugând apoi că declaraţiile trebuie coroborate cu documente de la SRI.

Puţura ar fi confirmat că numărul mandatelor de interceptare cerute din considerente de siguranţă naţională a fost foarte mare. ”A spus că, din informaţiile pe care le are, sunt în jur de 2.500 de mandate anual de ascultare pe siguranţă naţională”, a spus Manda.

Preşedintele Comisiei de control a precizat că Ovidiu Puţura va fi audiat din nou, marţi, de la 12.30, urmând ca fostul secretar de stat să dea detalii legate de relaţiile dintre anumiţi judecători şi ofiţeri SRI şi despre modul cum se emiteau mandatele de interceptare pe siguranţă naţională.

Fostul angajat SRI Daniel Dragomir a susţinut, miercuri, că fostul secretar de stat în ministerul Justiţiei, Ovidiu Puţura, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, face parte din lista celor 65 de persoane care pot proba afirmaţiile sale.

Dragomir a fost audiat, miercuri, pentru a treia oară de către Comisia SRI. Întrebat dacă a adus în discuţie, în cadrul audierii sale, şi numele lui Ovidiu Puţura, Dragomir a răspuns: „Am adus în discuţie mai multe evenimente şi situaţii, printre acestea am lăsat acea listă de 65 de persoane, care se referă la oameni care pot să confirme, să aducă elemente în plus, să nege ceea ce am spus eu şi comisia decide pe cine invită din acele 65 de persoane”. Întrebat dacă Puţura face parte din cele 65 de persoane, Dragomir a spus: „E logic”.

După audierea lui Dragomir, la Comisia SRI a fost adus Ovidiu Puţura, aflat sub escortă.

Comisia SRI vrea să-l audieze pe Ponta, cu referire la perioada guvernului USL

Comisia SRI intenţionează să-l cheme la audieri pe fostul premier Victor Ponta, numele său fiind indicat în cadrul audierilor desfăşurate până acum de Comisie cu referire la elemente din perioada guvernului USL, a precizat, miercuri, preşedintele acestui for, Claudiu Manda.

„Vă spun că intenţionăm să-l invităm la Comisie şi pe Victor Ponta pentru că în cadrul discuţiilor Comisiei avem elemente pe care credem că domnia sa le poate elucida”, a spus Manda.

„Sunt elemente din perioada guvernului USL la care s-a făcut referire în această Comisie pe care putem să le probăm pentru că a fost indicat numele domniei sale. Au fost şi alte nume indicate”, a adăugat Manda.

Preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul Claudiu Manda (PSD), a relatat că fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei, Ovidiu Puţura, a declarat, în timpul audierii sale în comisie, miercuri, că majoritatea miniştrilor au avut convorbirile interceptate pe mandate de siguranţă.

”Ce ne-a şocat a fost că, atâta timp cât s-a ocupat în Ministerul Justiţiei de aceste informaţii, în calitate de şef al structurii de securitate, în perioada 2012-2016, majoritatea miniştrilor au fost interceptaţi cu mandate de siguranţă naţională, iar din Parlament domnia sa a numit un număr impresionant de parlamentari, în general cei care sunt mai vocali de la fiecare partid. Sunt afirmaţii ale domniei sale, rămâne să vedem dacă se confirmă”, a declarat Claudiu Manda, adăugând apoi că declaraţiile trebuie coroborate cu documente de la SRI.

Manda: Puţura spune că ofiţerul SRI care se ocupă cu câmpul tactic s-a întâlnit cu judecătorul său

Fostul secretar de stat în MJ, Ovidiu Puţura, a susţinut, în faţa Comisiei SRI, că ofiţerul SRI din conducerea Serviciului care se ocupă cu „câmpul tactic” s-a întâlnit cu judecătorul cazului său, în momentul în care a fost judecat, a precizat, miercuri, preşedintele Comisiei, Claudiu Manda.

Manda a precizat, miercuri, că Puţura le-a transmis membrilor Comisiei de control al SRI că a deranjat o anumită persoană din conducerea SRI şi că „toate lucrurile vin de acolo”, el arătând că ştia din surse SRI că va fi condamnat şi cu câţi ani.

„(Puţura, n.r.) a spus – şi există martori pe care i-a indicat - că în momentul în care a fost judecat a fost o pauză de câteva minute, judecătorul a părăsit sala şi a avut o întâlnire cu un ofiţer din conducerea SRI - lucru pe care trebuie să vedem dacă s-a întâmplat şi dacă este legal - după care s-a întors, a continuat audierile şi a şi stabilit în pronunţare decizia. Judecătorul a spus că nu se simte bine, vrea o pauză de cinci minute, după care s-a întors, s-a simţit foarte bine şi a continuat încă vreo câteva ore audierile”, a precizat Manda.

„Sunt lucruri care îl vizează, nu suntem obligaţi să le luăm cu titlu de lucru definitiv, dar a indicat inclusiv persoane pe care să le invităm la comisie şi speranţa domniei sale este că vor proba”, a adăugat Manda.

La finalul conferinţei de presă pe care a susţinut-o după audierea lui Puţura, Manda le-a spus jurnaliştilor că aştepta să fie întrebat cine este persoana care a fost la ÎCCJ şi pe care Puţura a prezentat-o Comisiei. Întrebat de jurnalişti cine este acea persoană, Manda a răspuns: „E vorba despre persoana care se ocupă cu câmpul tactic. A fost o persoană din conducerea SRI care ne-a explicat cum e cu câmpul tactic”.

Întrebat dacă este vorba despre generalul Dumbravă, Manda a răspuns: „Am spus destul”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici