Infotrafic: Vremea se răceşte şi va ninge, şoferii trebuie să se adapteze la condiţiile de iarnă

Şoferii trebuie să adapteze, de joi, maşinile la condiţiile de iarnă pentru că, potrivit prognozei meteorologice, vremea se va răci şi vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare în Oltenia şi Muntenia, iar la munte şi în Moldova va ninge, informează Centrul Infotrafic.

7 afișări
Imaginea articolului Infotrafic: Vremea se răceşte şi va ninge, şoferii trebuie să se adapteze la condiţiile de iarnă

Infotrafic: Vremea se răceşte şi va ninge, şoferii trebuie să se adapteze la condiţiile de iarnă

Potrivit meteorologilor, vremea se va răci şi vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare în Oltenia şi Muntenia şi va ninge la munte, în Moldova şi în zone restrânse în restul ţării, iar temperaturile vor scădea sub zero grade, favorizând apariţia poleiului pe drumurile umede.

În aceste condiţii, poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum, să nu circule cu o viteză mai mare de 30 de kilometri pe oră în localităţi sau cu 50 de kilometri pe oră în afara lor atunci când carosabilul este acoperit cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.

Maşinile trebuie echipate cu pneuri corespunzătoare şi cu ştergătoare de parbriz care să funcţioneze bine, precizează sursa citată.

Maşinile cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone nu pot circula pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără lanţuri pe roţi şi echipamente antiderapante.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici