Ingrid Mocanu a depus o plângere pe numele fostului ambasador SUA în România Mark Gitenstein: Am propus-o ca martor pe Hillary Clinton

Ingrid Mocanu, fost director în Ministerul Justiţiei, a depus o plângere la DNA, miercuri, pe numele fostului ambasador SUA în România, Mark Gitenstein, în cadrul acesteia, Mocanu solicitând ca Hillary Clinton, Traian Băsescu şi Emil Boc să fie audiaţi ca martori.

1066 afișări
Imaginea articolului Ingrid Mocanu a depus o plângere pe numele fostului ambasador SUA în România Mark Gitenstein: Am propus-o ca martor pe Hillary Clinton

Ingrid Mocanu a depus o plângere pe numele fostului ambasador SUA în România Mark Gitenstein: Am propus-o ca martor pe Hillary Clinton

Plângerea fostului director din cadrul MJ vizează o presupusă faptă de trafic de influenţă, după ce fostul ambasador SUA ar fi intervenit pe lângă fostul preşedinte Traian Băsescu şi pe lângă fostul premier Emil Boc, pentru favorizarea unei firme.

„Constatând din stenogramele WikiLeaks că domnul fost ambasador al Statelor Unite se presupune a fi comis o faptă de trafic de influenţă, am formulat un denunţ penal împotriva domniei sale. Ambasadorii au obligaţiile prevăzute de legislaţia statelor în care funcţionează. Şi împotriva domnului Klemm s-a depus o plângere penală, iar DNA a considerat că poate fi analizată pe fond şi s-a constat, pe fond, că acea faptă nu a existat”, a spus Mocanu, la ieşirea din sediul DNA.

Ingrid Mocanu a spus că este vorba despre o firmă pentru care fostul ambasador al SUA la Bucureşti ar fi intervenit „la cel mai înalt nivel”.

„Din stenogramele WikiLeaks a reieşit că domnul ambasador a intervenit la cel mai înalt nivel în stat, la domnul Boc şi la domnul Băsescu, pentru a rezolva un contract la Fondul Proprietatea, adică să nu aibă probleme o societate comercială şi să se semnze contractul în condiţiile pe care le dorea acea societatea. Ulterior, domnia sa a lucrat chiar în strânsă conexiune cu acea societate. Apreciez că fapta respectivă constituie elementele infracţiunii de trafic de influenţă”, a precizat fostul director din Ministerul Justiţiei.

Sursa citată a precizat că Hillary Clinton este una dintre destinatarele acelor informaţii, motiv pentru care a cerut ca ea să fie audiată în acest dosar.

„Am propus-o ca martor şi pe domnia sa. L-am propus ca martor şi pe domnul Băsescu şi pe domnul Boc. Domniile lor vor spune dacă sunt adevărate sau nu. Stenograma este însuşită şi de un alt angajat al Ambsadei SUA din acea perioadă. Şi pe acesta l-am citat. Domnia sa poate să spună dacă stenograma este reală sau nu”, a conchis Mocanu.

La finalul lunii martie 2017, Ingrid Mocanu a fost chemată la DNA pentru a i se aduce învinuirile într-un nou dosar, în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu despăgubirile acordate referitor la un teren din Capitală.

Ea a fost reţinută, în martie 2015, într-un alt dosar privind ANRP, ea fiind suspectată că a participat, alături de alţi membri al Comisiei ANRP, la acordarea unor despăgubiri supraevaluate cu 75 de milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici