Îngrijitorii care s-au întors din Austria, abandonaţi de autorităţi pe câmp

  • Bătaie de joc, la adresa muncitorilor români care lucrează în străinătate
  • Îngrijitorii care s-au întors în ţară, au fost abandonaţi de autorităţi, pe câmp
  • Miercuri seară a plecat spre Viena, un nou tren special, cu femei care îngrijesc bătrâni în Austria
7863 afișări
Imaginea articolului Îngrijitorii care s-au întors din Austria, abandonaţi de autorităţi pe câmp

Îngrijitorii care s-au întors din Austria, abandonaţi de autorităţi pe câmp

Cel de-al doilea tren pus la dispoziţie de autorităţile austriece a plecat în miercuri seară de la Timişoara. 104 persoane, majoritatea femei, merg să îngrijească bătrâni în zona oraşului Viena, pentru că în ţară nu au alte posibilităţi.

 

„Îmi pare foarte rău că trebuie să îmi părăsesc ţara, nu îmi oferă posibilitate la un loc de muncă şi din păcate şi colegele mele de la firmă şi de la alte firme suntem nevoite să plecăm, să ne lăsăm familia pentru o viaţă un pic mai bună”.

„Aici nu câştigăm nici cât se ne plătim facturile aşa că suntem nevoiţi că dacă nu nu am pleca, nu?”

„Este destul de greu, ţinând cont că lăsăm acasă copiii şi familia, este destul de greu. Dar trebuie pentru că sutuaţia din România este cum este şi asta e, nu avem ce face”, spun femeile.

Trenul care a plecat de la Timişoara, a ajuns în această dimineaţă, cu 40 de îngrijitori care s-au întors acasă. Oamenii s-au revoltat, când au ajuns în gară, şi au aflat că trebuie să stea în carantină. Asta pentru că, la recomandarea DSP Timiş şi-au făcut teste pentru COVID-19, în Austria, iar rezultatele sunt negative. O altă problemă a apărut după ce au fost preluaţi de microbze şi duşi spre centrele de carantină din judeţele de domiciliu. Unii dintre ei au fost pur şi simplu abandonaţi, pe câmp.

„Pregătiţi pentru carantină. Stăm de o oră jumate aici şi încă aşteptăm. Nu ştie nimeni nimic. Am venit cu trenul de la Viena, a mai venit o maşină de jandarmi, aduc oamenii şi de aici îi triază să-i ducă în alte părţi. Sunem în câmp, lângă autostradă”, spune un muncitor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici