Însărcinatul cu afaceri al SUA în România a primit placheta de onoare a MAI

Însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti, Duane C. Butcher, a primit. marţi, cu ocazia încheierii mandatului său în România, Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), din parte ministrului Gabriel Oprea.

47 afișări
Imaginea articolului Însărcinatul cu afaceri al SUA în România a primit placheta de onoare a MAI

Însărcinatul cu afaceri al SUA în România a primit placheta de onoare a MAI

Potrivit MAI, Butcher a primit Placheta de Onoare în numele Guvernului României şi al Ministerului Afacerilor Interne, la ceremonie fiind prezent şi succesorul acestuia în funcţie, Dean Thompson.

Oprea a ţinut un discurs în care a subliniat "excelenta colaborare cu Ambasada Statelor Unite" în perioada în care a ocupat funcţia de ministru al Apărării şi importanţa pe care o are pentru România amplasarea scutului antirachetă de la Deveselu.

Totodată, ministrul Oprea a mai spus că România îşi va respecta în continuare angajamentele asumate în calitate de membru NATO şi de partener al SUA.

La rândul său, Butcher a apreciat că "din punct de vedere al siguranţei naţionale, România poate fi considerată o adevărată fortăreaţă, un exemplu pentru alte state".

Acesta a ţinut să mulţumească, în special, Poliţiei şi Jandarmeriei Române pentru modul în care s-au comportat în misiunile comune.

Placheta de onoare reprezintă cea mai înaltă distincţie a MAI care se acordă personalităţilor române şi străine care au sprijinit constant ministerul şi care au o contribuţie majoră la dezvoltarea domeniului securităţii naţionale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici