Înscrierea în clasa I şi clasa pregătitoare: Câte locuri sunt disponibile la şcolile şi grădiniţele din Capitală

Ispectoratul Şcolar al Capitalei are în prezent înregistraţi 19.500 de copii de şase-şapte ani în grădiniţe şi a calculat că în anul şcolar 2012-2013 ar avea nevoie de 23.550 de locuri pentru clasa pregătitoare şi clasa I, lunându-i în calcul şi pe cei care nu frecventează învăţământul preşcolar.

1049 afișări
Imaginea articolului Înscrierea în clasa I şi clasa pregătitoare: Câte locuri sunt disponibile la şcolile şi grădiniţele din Capitală

Înscrierea în clasa I şi clasa pregătitoare: Câte locuri sunt disponibile la şcolile şi grădiniţele din Capitală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am făcut o oprimă evaluare a necesarului de clase în învăţământul primar, respectiv în clasa I şi clasa pregătitoare. În grădiniţele de stat şi private avem acum cam 19.500 de copii şi am estimat 23.550 de locuri, adică 654 de clase I şi 288 de clase pregătitoare. Acest număr de locuri estimat are în vedere şi copiii care la acestă dată nu sunt cuprinşi în nicio formă de pregătire din învăţământul preşcolar", a declarat inspectorul general şcolar, Cristian Alexandrescu.

Inspectorul general şcolar al Capitalei a explicat că există posibilitatea suplimentării numărului de locuri, dar aceasta se poate realiza în funcţie de capacitatea fiecărei şcoli. Astfel, ISMB a solicitat fiecărui director să anunţe până la sfârşitul lunii februarie care este posibilitatea de suplimentare a numărului de locuri şi implicit de clase.

"În prezent există patru - cinci şcoli care nu au posibilitatea fizică de suplimentare. Vom face în aşa fel încât să oferim un număr de locuri egal sau chiar mai mare cu cel al numărului de copii din Bucureşti. Până acum avem şi 20 de cazuri în care părinţii nu au regăsit adresa la nicio circumscripţie. De asemenea, există aproape 50 de cazuri de copii care nu au fost recenzaţi, iar aceştia trebuie să mergă la circumscripţie pentru a fi luaţi în evidenţă", a adăugat inspectorul general şcolar adjunct, Mihaela Ciho.

În legătură cu situaţia privind înscrierile în şcolile cele mai solicitate în fiecare an, inspectorul general şcolar Cristian Alexandrescu a spus că în multe cazuri acestea au în circumscripţie un număr mic de copii.

Alexandrescu a dat ca exemplu Şcoala nr. 11, din Sectorul 1 al Capitalei, unde sunt doar cinci copii recenzaţi, iar unitatea de învăţământ are 100 de locuri. De asemenea, la Şcoala nr. 79 sunt 175 de locuri şi 39 de copii arondaţi cirumscripţiei, la Şcoala nr. 56 sunt 53 de copii recenzaţi şi 175 de locuri propuse, la Liceul Jean Monnet sunt 16 copii în circumscripţie şi 100 de locuri propuse.

La polul opus sunt Şcoala nr. 32, cu 128 de copii recenzaţi şi 100 de locuri, Şcoala nr. 39, cu 216 copii recenzaţi şi 175 de locuri.

Alexandrescu a precizat că în aceste cazuri vor fi făcute analize pentru a vedea dacă ar putea fi suplimentat numărul de locuri. El a explicat că în cazul în care spaţiul şcolii nu permite, circumscripţia va fi redimensionată, adică unele străzi vor fi arondate altei unităţi de învăţământ din vecinătate.

Inspectorul general şcolar a mai spus că în Bucureşti nu există nicio şcoală care să nu aibă cel puţin o clasă pregătitoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici