Inscripţii fasciste în zona unui parc din Deva. Poliţiştii îi caută pe autori

Mai multe inscripţii fasciste au apărut în zona unui parc din Deva. Poliţiştii au deschis un dosar penal şi îi caută pe autori.

2243 afișări
Imaginea articolului Inscripţii fasciste în zona unui parc din Deva. Poliţiştii îi caută pe autori

Fotografie din arhiva Antifa_Ultras, Twitter

Potrivit IPJ Hunedoara, inscripţiile au apărut pe trotuarul din zona parcului Opera din Deva.

Poliţiştii s-au autosesizat cu privire la faptul că în această zonă au fost inscripţionate cu spray de culoare albă mai multe texte şi desene defăimătoare, de natură a promova idei, concepţii sau doctrine fasciste, naziste legionare, rasiste sau xenofobe.

Poliţiştii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută de Ordonanţa de Urgenţă nr. 31 din 13 martie 2002, respectiv „fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi crime de război precum şi fapta de a promova idei, concepţii sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe”.

Autorii sunt căutaţi de poliţişti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici