Înşelătorie pe email. Poliţia Română atrage atenţia asupra unui atac phishing

Poliţia Română atrage atenţia asupra unui atac phishing pe email: „Aţi primit şi dumneavoastră acest mesaj/mail? Sperăm că NU aţi dat curs ”.

2330 afișări
Imaginea articolului Înşelătorie pe email. Poliţia Română atrage atenţia asupra unui atac phishing

Înşelătorie pe email. Poliţia Română atrage atenţia asupra unui atac phishing

Poliţia prezintă un atac care are în centru o bancă. Hackerii încearcă să îi înşele pe oameni spunând că au contul blocat şi trebuie să îşi actualizeze datele.

„Aţi primit şi dumneavoastră acest mesaj/mail? Sperăm că NU aţi dat curs <invitaţiei neobişnuite> de a vă introduce datele personale pe platforma respectivă.
La o citire atentă a mesajului, remarcăm forma textului şi încercăm să nu cădem <pradă> acestor atacuri de tip #phishing”
, este mesajul postat de Poliţia Română.

Rugămintea poliţiştilor este aceea de a discuta cu bunicii sau persoanele dragi care pot fi vulnerabile în faţa acestor situaţii.

„Verificaţi cu atenţie adresa expeditorului, adresa site-ului pe care ar urma să introduceţi date personale şi asiguraţi-vă că sunteţi pe site-ul oficial, iar cererea este una legitimă. Vă invităm să trimiteţi acest mesaj tuturor persoanelor vulnerabile!”, continuă mesajul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici